Boyabat Hem 29 Dalda Kurs Açacak

Sinop’un Boyabat Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından bu yıl 29 ayrı dalda kurs açılacağı belirtildi.

Talep olması halinde başka alanlarda da kurslar açılacak.
Yıl içerisinde açtıkları kurslarla adından söz ettiren Boyabat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, yeni açılacak kursları belirledi. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu boyunca ilk etapta 25 adet kursun açılacağı ve talep olması halinde başka kurslarında açılabileceği belirtildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamaya göre, bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü, f klavye kullanımı, giyim, makine nakışı, trikotaj, iğne oyası, tel kırma, Boyabat çember dokuma, yabancı dil, kantin ve açık alan işletmeciliği, arıcılık, kalorifer ateşçiliği, aşçılık, KPSS sınavına hazırlı, sportif kurslar, özürlü memur sınavına hazırlık, resim, kurban kesim elemanı yetiştirme, iş makinesi operatörlüğü, hasta ve yaşlı hizmetleri, halk oyunları, çocuk bakım elemanı, yetiştirme, ahşap boyama, tiyatro, drama, sanatsal cam mozaik, fotoğrafçılık, model uçak yapımı, geçici ustalık belgeli kurslar ile okuma yazma dallarında kurslar açılacak.

Kursa katılmak için bir dilekçe ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerektiği belirtilirken, talep olması halinde adı geçen kurslar düzenlenebileceği ve kursiyerlerin isteği doğrultusunda başka kurslarında düzenlenebileceği ifade edildi.
Kaynak: İHA