Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Kocaeli'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin sağlık hizmetleri konusunda çok büyük mesafeler katettiğini belirterek, "Türkiye'de sağlık hizmetleri alanında insanımıza değer verildiğini gösterecek çok önemli göstergeler ortaya çıktı" dedi.

İzmit'te özel bir hastanenin açılış töreninde konuşan Ergün, bir ülkede insana değer verilip, verilmediğinin birçok göstergesi bulunduğunu, bunun tespit edilebileceği alanlardan birinin de sağlık hizmetleri olduğunu kaydetti.

İnsanların sağlık hizmetine kolay ulaşmasının önemli olduğunu belirten Ergün, "Çok şükür, Türkiye sağlık hizmetleri konusunda çok büyük mesafe almıştır. Türkiye'de sağlık hizmetleri alanında insanımıza değer verildiğini gösterecek çok önemli göstergeler ortaya çıktı, çok önemli tablolar, gelişmeler çıktı. Hem kamu hem özel hastaneler açısından büyük mesafaler aldık" diye konuştu.

Ergün, herkesin rahat edebileceği bir sistem kurduklarını, vatandaşlık numarasıyla herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğini ve rahatça ulaşabildiğini dile getirerek, "Artık Türkiye insanına değer veren bir ülke. Türkiye, insanına değer veren bir ülke olduğunu sağlık hizmetlerindeki ilerlemesiyle cümle aleme ispat etmiştir" ifadesini kullandı.

Doktorlara ve sağlık çalışanlarının, zaman zaman uğradığı şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ergün, hasta yakınlarının daha sabırlı, duyarlı davranması ve doktolara güvenmeleri gerektiğini belirtti.

Daha sonra Bakan Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA