Bergama Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Başlıyor

Bergama Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri dizisini bir yenisini daha eklediğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç "Bergama Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri projesiyle ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi yaşlı, kadın, genç, çocuk ve engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımını arttırmak, yaşadıkları bireysel veya çevresel sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırmak amacıyla uzman kişilerce hukuki, psikolojik ve sosyolojik destek hizmetleri verecek.

Bergama Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Başlıyor
" dedi.

Proje kapsamında hukuki destek ile vatandaşları yasal hakları konusunda bilinçlendirme, farkındalık yaratma ve yaşadıkları sorunları çözmeye yönelik hukuki yönlendirme hizmetleri verileceğini belirten Gönenç, aynı zamanda psikolojik destek ile vatandaşların toplumsal hayata katılımını arttırma, yaşadıkları bireysel ve çevresel sorunlarla başa çıkma becerilerini kazandırmaya yönelik hizmetler sunulacağını kaydetti.

Gönenç "Sosyolojik destek kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam koşullarını daha nitelikli hale getirmek amacıyla yapılan görüşmelerle sorun ve ihtiyaçlar tespit edilerek, bu sorun ve ihtiyaçlara yönelik çalışmalar yapacağız" dedi.

Bergama Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri uzman kadrosunu oluşturmak için Avukat Esra Deveci Saraç, Psikolog Ramazan Kayrak, Psikolog Esra Bideratan ve Sosyolog Kasım Parlak arasında gönüllülük esasına dayalı işbirliği protokolü imza töreni düzenledi.

İmza töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Yaşlılarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza ve engellilerimize yönelik hukuki, psikolojik ve sosyolojik danışmanlık hizmetlerini kapsayan Sosyal Destek Hizmetleri projemize başlıyoruz. Projeye katkı koyan uzman arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız günlük yaşamlarımda karşılaştıkları sorunlarını ücretsiz olarak uzmanlarımızdan destek alarak çözebilir veya çözüm yollarını öğrenebilir. Proje kapsamında, her uzman haftanın bir günü destek hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızla buluşarak kendi alanında danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerini sunacak. Randevu esasına dayanan bu hizmetler, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nde gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Kaynak: İHA