22. Muğla Kültür Şenliği Başladı

22. Muğla Kültür Şenliği, kortej yürüyüşü, ocak yakma ve baca tüttürme töreniyle başladı.

Muğla Belediyesi önünde kortej yürüyüşü öncesi düzenlenen törende, halk oyunları ve dans gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından konuşan Muğla Valisi Hakan Güvençer, kentin tarihi ve kültürel dokusuyla isminden söz ettirdiğini belirterek, Muğla Kültür Şenliği ismini de çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Toplumların ve milletlerin çok fazla göstergeleri olduğunu vurgulayan Güvençer, "Üzülürken, kutlama yaparken, üretirken, bir şeyi paylaşırken gösterdiğimiz tavırlar bizim kültür göstergelerimizdir. Ama eğlenme usul ve üslubu da bir milletin en önemli kültür göstergelerinden biridir. Bu şenliği bir kültür şenliği olarak tanımlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Muğla'nın Ege'nin içinde yerinin bir başka olduğunu kaydetti.

Muğla'nın kültürlerin üst üste öbeklendiği bir kent olduğunu vurgulayan Tezcan, "Biz bu coğrafyanın ve bu toprakların çocuklarıyız. Tarihte dünyada kültür üzerine söylenecek bir tek kelime varsa hiç şüphe duymuyorum ki bunu en güzel Anadolu halkı söyler, en güzel Muğla halkı söyler. Kültürler binlerce yıldan bu yana çok büyük emeklerle ortaya çıkar" diye konuştu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de 3 gün sürecek Muğla Kültür Şenliği'nin Muğla kültürünün yerelden evrensele giden yolda tanıtım için önemli bir araç olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından belediye önündeki Muğla Bacası figürlü ocakta Muğla Valisi Hakan Güvençer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Muğla Milletvekileri Nurettin Demir, Tolga Çandar, Belediye Başkanı Osman Gürün ve protokol üyeleri tarafından ocak yakma, baca tüttürme merasimi yapıldı. Törenin ardından protokol üyeleri tarafından gökyüzüne barış güvercinleri salındı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra davul ve zurna eşliğinde belediye önünden Cumhuriyet Meydanında son bulan kortej yürüyüşüne katıldı.

Buradaki törenin ardından Muğla Belediyesi tarafından Düğerek Mahallesinde yapımı tamamlanan Düğerek Sosyal Tesis ve Spor Salonunun açılışı yapıldı.

Kaynak: AA