Sarıyayla Köylüleri Mahkeme Yolunda

Akçakoca Sarıyayla köyünde yapımı başlayan Sarıyayla İçmesuyu Baraj inşaatında mağdur olan köylüler mahkeme yolunda.

Sarıyayla Köylüleri Mahkeme Yolunda
Edinilen bilgiye göre, Akçakoca Sarıyayla Köyünde yapımı süren Sarıyayla İçmesuyu Baraj inşaatı nedeniyle 2-B orman arazisi olan bölgede 50 yıldır Fındık üreticiliği yapan köylüler, baraj inşaatı nedeniyle mağdur olmaları nedeniyle Akçakoca Kaymakamlığı toplantı salonunda toplantı yapıldı. Toplantıya Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksal, DSİ Düzce İl Müdürü Beşir Özcan, Orman Bölge temsilcileri ve Sarıyayla köyünden gelen 15 çiftçi katıldı.

Toplantıda Köylü vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirerek, Fındık ocaklarının sökülmesi durumunda belli bir ücret verilmesini talep ettiler. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Eski İl Genel Meclis Üyesi Sami Cingirt, köylü vatandaşlar adına açıklamada bulunarak Köylülerin mahkeme yolunun gözüktüğünü belirtti.

Sami Cingirt, "Köylü vatandaşlar 50 yıldan faza bu alanda fındık üreticiliği yaptılar. Toprakları tapusuz 2-B arazisi olması nedeniyle söylenecek bir durum yok kamu arazisine ses çıkarmıyoruz. Ancak bu alanda Fındık sökümü yapılacak 10 bin kök fındık bulunmakta bu arazide Fındık sökülmesi yaşanacak tabi ki vatandaşlarda mağdur olmaması için fındık kökü ücreti talep edilmekte. Bu konuda bir komisyon kurulacak ve tespitler yapılacak bu nedenle köylü mecburen mahkeme yoluyla bu sorun çözülerek mahkeme kararına saygıyla bekleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA