Salihli Devlet Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu

Şiddetli ağrılar nedeniyle Salihli Devlet Hastanesi’ne başvuran ve yapılan tetkikler sonucu sol böbreğinde kitle tespit edilen 51 yaşındaki Hatice Yükseli başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Salihli Devlet Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu
Hastaya, Üroloji Doktorları Op.Dr. Orhan Bayır, Op.Dr. Alper Çiçek ve Hastane Başhekimi Op.Dr.Gökhan Gürsoy tarafından Radikal Nefrektomi ameliyatı yapıldı ve kitle tamamen temizlendi.

Op.Dr. Orhan Bayır “Vücudun temel yapıtaşları olan hücreler normalde vücudun ihtiyacına göre kontrollü bir şekilde çoğalabilirler. Kanser, bir hücre tipinin kontrol dışı ve düzensiz çoğalması sonucu büyüyerek tümör oluşturması, etrafındaki yapıları istila etmesini ve uzak organ ve bölgelere yayılmasıdır. Böbrek kanseri ise kötü huylu bir kitle olup, böbrek kistlerinin aksine insan yaşamı için tehdit oluşturabilmektedir.Böbrek kanseri büyüdükçe etrafında yer alan lenf bezleri, karaciğer, kalın barsak ve pankreasa yayılabilir. Bunun yanında, ana tümörden kopan tümör parçaları vücudun diğer uzak taraflarına giderek yerleşebilir (metastaz). Böbrek kanseri hayati risk taşıyan önemli bir hastalıktır. Kitlenin tamamen çıkartılması veya böbreğin tamamen alınması ilk tedavi seçeneğidir. Alınan parçanın sonucuna göre tedavi planlanmaktadır “dedi.

Kaynak: İHA