Mhp İzmir İl Başkanı Karataş 'Çöp'Ten Yüklendi

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş İzmir gündemi ile ilgili görüş ve önerilerinin yer aldığı bir basın açıklaması yaptı.

Mhp İzmir İl Başkanı Karataş 'Çöp'Ten Yüklendi
Karataş açıklamasında gündemde yer tutmak için “kavga” yolu seçtiklerini ileri sürdüğü CHP ve AK Parti’ye yüklendi.
MHP İl Başkanı Karataş bilhassa çöp ve çöp tesisi konusunda CHP ve AK Parti'nin polemiğine değindi, "İzmir’in meseleleri ve önemli olan her konuda kavga çıkarmayı meziyet, kavga çıkarmayı siyasi başarı; kavga çıkarmayı fazilet olarak gören AKP ve CHP zihniyeti şunu bilmelidir ki aradıkları bütün soruların ve sorunlarının cevabını bizzat hemşehrilerimiz verecektir. Yerel seçimlerin sonucu bu iki partinin taht kavgasının ve kayıkçı kavgasının sonu olacaktır.” dedi.

KAVGANIN AMACI KUTUPLAŞMA
"Kamuoyumuzun ve basın mensuplarımızın yakından takip ettiği gibi MHP İzmir il teşkilatı olarak yıllardır İzmir’deki “Çöp Tesisi” problemi üzerine dikkat çekiyoruz." diyen Karataş, "Fakat nasıl bir anlayıştır ki CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve AKP Hükümetinin İzmir bürokrasisi sorunu yıllardır görmezden gelmiş ve hala çözüm bulamamışlardır. Çünkü amaçları insanımıza ve şehrimize hizmet etmek değil, kavgalarıyla kutuplaşma çıkarmak, insanımız bölmek, ayrıştırmaktır. Bu ise ne İzmir’e ne de kendilerine fayda sağlayacaktır. Seçim yaklaştıkça sonuçlarından korkup dizleri titreyen bu zihniyetin aklı yeni mi başına geldi? Çöp şimdi mi sorun oldu? Geciken bu anlayışı ve takındıkları kavgacı üslubu kınıyorum.” diye konuştu.

"İZMİR KAYBEDENLER ŞEHRİ OLMAMALI"
“İzmir’e verdikleri zarar bu kadarla da kalmıyor elbette” diyerek açıklamasını sürdüren MHP İl Başkanı Necat Karataş; “Şimdi de EXPO alnı ile ilgili çözümsüzlük bizi bekliyor. Saha içindeki yeşil alan 5000 metre kare küçültülüyor, körfez geçiş güzergâhı hala açıklığa kavuşmadı ve kamulaştırma muamması sürüp gidiyor. Bu sorunlar yine iki partinin çekişmesi yüzünden çözümsüzlüğe sevk ediliyor. Böyle giderse EXPO 2020 de İzmir’in hanesine kayıp olarak yazılacak! Meseleleri biz takip ederken, hergün basında yaşanan sorunlarla ilgili haberler çıkarken EXPO’ yu değerlendiren heyetin bu haberleri takip etmediği mi sanılıyor? Hem komik hem de acı duruma düşüyoruz. Biz İzmir’in kaybedenler şehri haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Her hizmetin yıllar sonra gelmesi bizim kaderimiz olmamalı.” ifadelerini kullandı.

AĞAÇLI YOL RANT SİYASETİ
Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP hükümeti İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşların elindeki tüm arazilere rant gözüyle bakıyor. Bornova Ağaçlı Yol da bunlardan biri. Hemşehrilerimizin ve STK’latın tepkisine rağmen ben yaptım oldu anlayışı uygulanıyor. Bu jakoben anlayış İzmir’e büyük zarar veriyor. AKP’nin İzmir Milletvekilleri ve yöneticileri de bu konular sorulduğunda sesiz kalıyor. İzmir bunları hak etmiyor. Ağaçlı Yol satışından sonra acaba şimdi sıra nereye geliyor? Kaynaklarımızın rant anlayışıyla birilerine peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz. İzmir’e ve İzmirli’ye hizmet etmek için, oy alanlar aldıkları bu yetkiyi kötüye kullanıyor. İnsanımız hizmet beklerken kavga ve çatışma görüyor. Doğru yolu bulmak, bir araya gelmek bu kadar zor olmamalı. Yapılması gereken sadece hizmet yolunda bir erdem ortaya koymak… Ama bunu hiçbir zaman yapmadılar. Artık bu zihniyet tartışılıyor. İzmir’i çantada keklik görenlerle İzmir’den intikam almak isteyen bu iki zihniyet şehrimize verdiği zararın faturasını mahalli idareler seçimlerinde ödeyecektir. İzmirliler şehirlerine ve meselelerine sahip çıkacak, ‘İzmir Sevdasını Bayraklaştıran’ MHP’ne destek verecektir.”
Kaynak: İHA