Karaman'da 'Önleyici Güvenlik Araştırmaları Sempozyumu'

Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Önleyici Güvenlik Araştırmaları Sempozyumu" başladı.

KMÜ Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitelerin 2 temel görevinin; eğitim öğretim ve bilimsel araştırmalar yapmak olduğunu söyledi.

Üniversitelerin, ülkenin ve bölgenin sosyal kültürel ve ekonomik gelişimine öncülük etmek, katkı sağlamak ve sorunlarına çözüm üretmek gibi çok önemli görevleri de bulunduğunu ifade eden Gökmen, şunları kaydetti:

"KMÜ kurulduğu günden bu yana düzenlediği toplantı, panel, seminer, konferans ve sempozyumlarla bölge kalkınmasında üstlendiği öncü görevini yerine getirme çabası içindedir. Bu sempozyumda sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirilmiş ve gelen teklif hiç tereddüt etmeden kabul edilmiştir. Bir milletin derdiyle dertlenen, bu ülkenin insanının derdini kendi derdi bilen, sorumluluk sahibi çok değerli bilim adamlarımızım ve konuşmacıların katıldığı sempozyumda 2 gün boyunca 'suç işleyecek ortamın oluşmaması için neler yapılabileceği' başta olmak üzere pek çok konu ele alınacak ve tartışılacaktır. Sempozyumun bölgemiz ülkemiz ve tüm katılımcılar adına başarılı geçmesini diliyorum. Sempozyumun bundan sonra konuyla ilgili yapılacak çalışma ve organizasyonlara ışık tutacak ortak değerler üretmesi en büyük dileğimizdir."

KMÜ, Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal ise insanın toplumsal bir varlık olduğunu, toplumsal yaşamın kaçınılmaz olgularından birinin de suç olduğunu belirtti.

Suça engel olmak için toplumların çeşitli mekanizmalar kullandıklarını ifade eden Ünal, "Bunlardan hukuk sistemi ile kolluk kuvvetleri, deyimimi mazur görün 'iş işten geçtikten sonra' harekete geçerler. Elbette bunların caydırıcı etkisi vardır ancak onların asıl görevleri suç ortaya çıktıktan sonra başlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra sempozyuma geçildi. Açılışına Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdür Lütfi Sönmez'in de katıldığı sempozyum 2 gün sürecek.

Kaynak: AA