İstinat Duvarları Fotoğraflarla Güzelleştirildi

Zonguldak'ın coğrafi yapısı nedeniyle kampüs alanlarını adeta sur gibi çevreleyen istinat duvarlarının kötü görünümünden rahatsızlık duyan Bülent Ecevit Üniversitesi yönetimi, buraları kentin eski görünümlerinin yer aldığı fotoğraflarla donattı.

Eğimli arazileri nedeniyle toprak kaymasının engellenmesi için kentteki hemen hemen her bina ya da yol inşaatı sırasında yapılmak zorunda kalınan istinat duvarlarının, BEÜ'nün merkez ve sağlık kampüsünde de fazla sayıda olmasına üniversite yönetimi farklı bir yöntemle çözüm buldu.

İstinat duvarlarına kentin eski görünümlerinin ağırlıklı yer aldığı 20 civarında dev fotoğraf astıran üniversite yönetimi, buraları sarmaşıklarla da donatarak güzel bir görüntü oluşturmayı amaçlıyor.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampüsleri ellerinden geldiğince güzelleştirmeye çalıştıklarını, coğrafi şartları da aşmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Kentin eğimli arazi yapısı nedeniyle istinat duvarsız inşaat yapılamadığına işaret eden Rektör Özer, "Bizim merkez ve sağlık kampüsümüzde de yüksek ve geniş istinat duvarlarımız var. Bunlar çok çirkin bir görüntü yansıtıyor. Mutlaka yapmak zorunda kaldığımız yüksek istinat duvarlarının çirkinliğini gece aydınlatmasını da yaptığımız dev fotoğraflarla aştık" diye konuştu.

Özer, fotoğrafların kentin ve üniversitenin eski görünümlerinden manzarlar yansıttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstinat duvarlarında çok güzel fotoğrafları halkımızla paylaştık. Hem bir hafıza tazelenmesi olsun hem de kötü görüntü ortadan kalksın istedik. Aydınlatmasını da yaptığımızda ortaya çok güzel bir görüntü çıktı. İnşallah kasım ayıyla birlikte duvarların hepsini sarmaşıklarla donatacağız. Artık buraların istinat duvarı olduğunu kimse anlamayacak."

Kaynak: AA