İş Güvenliği Uzmanı Yetiştirecek Olan Karadeniz Teknik Akademi Trabzon'da Kuruldu

Bir iş güvenliği uzmanı eğitim kurumu olan Karadeniz Teknik Akademi Trabzon'da kuruldu.

İş Güvenliği Uzmanı Yetiştirecek Olan Karadeniz Teknik Akademi Trabzon'da Kuruldu
Prof. Dr. Ali Aydın Dumanoğlu, Prof. Dr. Hızır Önsoy ve Temel Taflan tarafından kurulan Karadeniz Teknik Akademi’nin kurucu heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek bilgilendirmede bulundu. Merkezin kurucu ve eğiticisi olarak görev aldığını ifade eden Prof. Dr. Ali Aydın Dumanoğlu orta ve uzun vadeli programlar yaptıklarını ve bölgeye hizmet etmek istediklerini söyledi.

İş sağlığı ve güvenliğinin yasal altyapısının oluştuğunu ve bölgemizde bu alanda bir boşluk yaşanmaması için kurulan Karadeniz Teknik Akademi'nin eğitim faaliyetleri ile uzmanlar yetiştirileceğini kaydeden Dumanoğlu, "Kurumumuz, içinde bulunduğumuz bilgi cağında, gelişime ve değişime uyum sağlayarak, zamanın verimli kullanılması başta olmak üzere, bilginin gücüyle her alanda güçlü olmak ve kazanmak için gerekli olan eğitimleri sunmak amacıyla, bilimin ışığında uygulamaya yönelik olarak teorik ve pratik yönden farklı konu ve alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır" dedi.

Eğitim ve danışmanlık hizmetlerimiz, öğretim elemanları, müfettiş, müşavir, üst düzey yöneticiler, mühendis, mimar, fizikçi, kimyacı gibi uygulamada tecrübesi olan ve konularında uzman olan kişiler aracılığıyla verileceğini sözlerine ekledi.

Karadeniz Teknik Akademi'nin kuruluşunu kutlayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise iş güvenliği ve sağlığı alanındaki yasal düzenlemenin işyerleri için büyük önem taşıdığını ve yeni açılan Karadeniz Teknik Akademi'nin bölgede uzmanların yetişmesine katkı vereceğini söyledi.

Kaynak: İHA