Guatr Hastasından 800 Gramlık Tiroit Bezi Alındı

Bolu'da guatr hastası kadından ameliyatla 800 gram ağırlığında tiroit bezi alındı.

Dörtdivan'a bağlı Dilber köyünde yaşayan 70 yaşındaki guatr hastası Zeynep Gültekin, tedavi amacıyla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesine başvurdu. Gültekin'in boynundan 800 gramlık tiroit bezi alındı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından hastanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Gültekin, ameliyatı yapan doktora teşekkür ederek, sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Guatr nedeniyle günlük işlerini yaparken bile zorluk çektiğini anlatan Gültekin, "Çok sıkıntım vardı. Aşırı derecede terliyordum. Nefes almakta zorluk çekiyordum. Sıcak havalarda zorluk çekiyordum, çalışamıyordum. Yürümekte zorlanıyordum. Şimdi bu sıkıntılarımın hiçbiri kalmadı" diye konuştu.

Gültekin'in ameliyatını yapan Genel Cerrahi Uzmanı Suat Bozkürk ise Bolu'da guatr hastalıklarının yoğun görüldüğünü kaydederek, "Guatr için Bolu, endemik bir bölge. Bunların çok büyümesine de 'dev guatr' diyoruz. Teyzemizin yaklaşık 30 yıllık guatr öyküsü var" şeklinde konuştu.

Gültekin'in solunum sıkıntısı nedeniyle başvurduğunu vurgulayan Bozkürk, "Hastamız bize, hem guatrının zehirli hale gelmesi hem de solunum sıkıntısı yaratması nedeniyle çok korkmasına rağmen ameliyat için başvurdu. Bu ameliyatın bazı riskleri var ama hastamızda herhangi bir problem yaşanmadı. Gayet güzel bir ameliyat geçti" dedi.

Hastanın ameliyattan bir gün sonra taburcu olduğunu dile getiren Bozkürk, "Hastamızdan yaklaşık 800 gram ağırlığında bir parça aldık. Bu ameliyat diğer guatr ameliyatlarına göre çok daha risklidir çünkü hem dev guatr hem de zehirleyen bir yapısı var ama hastamızda böyle bir sıkıntı yaşamadık. Çok başarılı bir operasyon oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA