Ezan Sesi Nikah Tazeletti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesi tarafından 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 4. Küçükköy-Sarımsaklı Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne Slovenya’dan katılan 5 folklorcu çift, duydukları ezan sesinden etkilenerek ikinci kez evlendi.

Ezan Sesi Nikah Tazeletti
Aslen Bosna-Hersekli olup yıllar önce çalışmak için Slovenya’ya giden Türk asıllı 10 kişinin hayatları bu ülkede kesişti. Bu ülkede kurulu bulunan Liliyon (Zambak) adlı uluslararası arkadaşlık ve dostluk kulübüne katılan 5 kadın ve 5 erkek, burada tanışarak resmi nikahla evlendi. İso-Yasmina Ribanoviç, Fikret-Şefika Kalfak, Mirsad-Reziya Ljuijankiç, Nail-Samila Colic ve Huso-Meliha Murseloviç isimli çiftler, Slovenya’daki Lilan Folklor Grubu ile Küçükköy-Sarımsaklı’da düzenlenen Uluslararası Folklor Festivali'ne konuk olarak katıldı.

Sarımsaklı’da kaldıkları 4 gün boyunca ikamet ettikleri otelin yakınındaki Yunus Emre Camii'nden gelen ezan sesini 5 vakit büyük bir huşuyla dinleyen 5 Müslüman çift, bundan çok etkilendi. Bosnalı 5 çift, cami imamı Muhammet Küçük’ten kendilerine dini nikah kıymasını istedi. Yaşları 40 ile 55 arasında değişen ve çocuklarının da olduğu öğrenilen 5 çifte camide nikah kıyıldı.

Nikaha Sarımsaklı’da festival için hazır bulunan halk oyunları ekipleri de katıldı.

Çiftlere imam Muhammed Küçük tarafından baklava ikram edildi

Fikret Kalfak, “Biz hepimiz Bosna-Hersek doğumluyuz. Türk asıllıyız. Bosna-Hersekliyiz. Biz yıllar önce Slovenya’ya ayrı ayrı giderek burada farklı iş sektörlerinde çalışmaya başladık. Kader bizi bu ülkede bir araya getirdi. Orada evlendik ve diğer çift arkadaşlarımızla aynı folklor grubunda tanıştık. Festival boyunca Küçükköy-Sarımsaklı’da rüya gibi günler yaşadık. Özellikle sabah saatlerinde Slovenya’da duyamadığımız ezan sesinden inanılmaz etkilendik. 4 gün boyunca 5 vakit okunan ezan sesini büyük bir huşuyla dinledik. Sonra aslında yıllarca Allah katında evli olmadığımızı anladık ve bir Müslüman olarak bu eksikliğimizi gidermek istedik. Bu yüzden de cami yetkilerinden bize dini nikah kıymalarını istedik. Onlar da bizleri kırmadı ve nikahlarımızı kıydılar. Artık gerçek birer aile olmanın derin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle bizim buraya gelmemizi sağlayan başta Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin olmak üzere bütün tertip komitesine ve nikahımızı kıyan imam ve müezzin arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA