Çubuk Belediyesi'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Çubuk Belediyesi tarafından maddi durumu iyi olmayan öksüz ve yetim öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Çubuk Belediyesi'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Çubuk Belediyesi, her yıl okulların başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim çocuklara yönelik Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kanalıyla çanta ve kırtasiye yardımında bulunuyor. Bu sene de Çubuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim çocuklara yönelik okul çantası ve kırtasiye seti hediye edildi. Bu kapsamda yüzden fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye okul malzemesi yardımı yapıldı.

Öksüz ve yetimleri unutmadıklarını her zaman olduğu gibi okula başladıkları ilk günden itibaren yanlarında olduklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize katkıda bulunuyor, çocuklarımızın okul sevinçlerine ortak oluyoruz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum’’dedi.

Kırtasiye dağıtımına katılan Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şube Başkanı Ali Tokgöz ise Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e bu güzel hizmetten dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Hayat akışı içerisinde insanoğlunun başına her şeyin gelebileceğini kaydeden Tokgöz, “Çok şükür hükümetimiz ve belediyelerimiz yoksula, öksüze ve yetime sahip çıkıyor. İnşallah gelecekte okuyarak belirli bir konuma gelecek olan bu yavrularımız, ilerde gelecek nesile sahip çıkarak veren el olacaklardır’’ diye konuştu.

İlçedeki okullarda okuyan 95 öğrenciye dağıtılan kırtasiye yardımı Başkan Özden ve beraberindekiler tarafından tek tek verilirken, kırtasiye setinde öğrencilerin gittikleri okul ve sınıfa göre temel ihtiyaçları olan okul çantaları, kalemler, defterler, sulu ve pastel boyalar, cetvel setleri, sözlük, imla kılavuzu, kalemlik, beslenme çantası gibi malzemeler bulunuyor.

Belediyenin çanta ve kırtasiye malzemesi hediyelerini alan öğrencilerle yakınları Başkan Özden'e teşekkürlerini iletti.

Kırtasiye dağıtım törenine Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şube Başkanı Ali Tokgöz, Ak Parti Genel Merkez Ankara Koordinatörü Recep Yıldırım, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Karakuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA