Bilecik Belediyesi'nden Minik Öğrencilere Eğitim Seti

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, her yıl dağıttıkları eğitim setleriyle, öğrencilerin yüzlerini güldürdükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan eğitim setlerini, Atatürk İlkokulu'nda okuyan 1. sınıf öğrencilerine dağıttı.

Belediye Başkanlığı olarak her yıl eğitim alanında yeni bir proje gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Yağcı, şunları kaydetti:

''Hükümetimiz, eğitime yönelik olarak öğrencilerimize okul kitaplarını ücretsiz veriyor. Biz de bundan esinlenerek, neler yapabileceğimizi düşündük. Belediye olarak öğrencilerimize okuma yazma setleri dağıtıtarak, ailelerine ufak da olsa bir yardım sağlamak ve öğrencilerimizin de gelişimine katkı sağlarsak güzel olur diye düşündük. Her yıl dağıttığımız eğitim setleriyle öğrencilerin yüzlerini güldürdüğümüz için çok mutluyuz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde belirlenen bir yayınevinin kitaplarını öğrencilerimize dağıtıyoruz. Bu yıl, kapsamı geniş tutarak, Çaltı, Yenihisar, Pazaryeri, İnhisar gibi ufak ilçe ve beldelere de dağıtımlar yaptık.''

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise Bilecik Belediyesi tarafından il genelinde yaklaşık 15 okulda bin 250 adet okuma yazma setleri dağıtıldığını belirterek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Yağcı'ya teşekkür etti.

Yağcı ve Şişman daha sonra sınıflardaki öğrencileri gezerek, eğitim setlerini dağıttı.

Kaynak: AA