Avan, Endonezya'yı 'Fethedecek'

Endonezya'da devam eden 3. İslami Dayanışma Oyunları'nda yarın sahaya çıkacak milli ciritçi Fatih Avan, kariyerine bir altın daha eklemek istediğini belirterek, "İslam Oyunları'ndaki altın madalyanın bendeki yeri daha önemli olacak çünkü ismi çok ağır" dedi.

Güney Sumatra adasının başkenti Palembang'da süren oyunlarda yarın yarışacak Avan, Türkiye'ye altın madalyayla dönmek istiyor.

Oyunlardaki tek rakibinin Mısırlı Ihab Abdelrahman El Sayed olduğunu belirten milli sporcu, "Onunla altın madalya mücadelesi vereceğiz. Ancak Akdeniz Oyunları'nda onu geçip şampiyon olmuştum. Zor bir yarış olacağını düşünmüyorum. Ülkeme altın madalyayla döneceğime inanıyorum" diye konuştu.

Almayı hedeflediği madalyanın kendisini için önemine de değinen Fatih Avan, "İslam Oyunları'ndaki altın madalyamın bendeki yeri daha farklı olacak çünkü ismi çok ağır. Burada da altın madalya aldığım zaman kariyerime bir altın daha eklemiş olacağım" ifadelerini kullandı.

Yarışmayı, 80 metre gibi bir dereceyle sonlandırdığı takdirde altın madalyanın kendisinin olacağını dile getiren milli ciritçi, "Ancak yarışta ne olacağını kimse bilemez. Belki 80 metre de yetmeyebilir ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız" şeklinde devam etti.

-Sporcu köyünün sempatisini kazandılar

Avan, Ukrayna asıllı milli sporcu İrfan Yıldırım ile sporcu köyünde aynı odayı paylaştıklarını, nemli ve sıcak hava nedeniyle odadan dışarı fazla çıkmadıklarını söyledi.

Antrenmanlardan artan vakitlerini bilgisayar oyunuyla değerlendirdiklerini ifade eden Avan, sıkıldıkları zaman köyde tur attıklarını anlatara, "Köy içerisinde insanlarla ilişkilerimiz çok iyi. Ancak Suriyeli sporcular bizimle selamlaşmıyor. Benim önceden tanıdığım sporcularla diyaloğum ise devam ediyor. Onun haricinde bütün ülkelerin sporcularıyla iyi anlaşıyoruz" dedi.

Sporcu köyünden sahalarına gitmek için kullanılan golf araçlarıyla Sumatra kaplanını temsil eden maskotları gezdirdiklerini da anlatan Avan, "İrfan da benim gibi şakayı seven, sempatik bir çocuk. Burada bütün köyün sempatisini kazandık. Herkes bizi gördüğü zaman 'bunlar onlar' diye parmaklarıyla bizi işaret ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA