Annesinin Adına Yaptırdığı Parka Gece Yarısı Baz İstasyonu Kurdular

Bursa'da bir iş adamı, vefat eden annesinin adına Beşevler Mahallesi'ne yaptığı parka baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Annesinin Adına Yaptırdığı Parka Gece Yarısı Baz İstasyonu Kurdular
İş adamı Mehmet İnce, annesi Emine İnce adına 2000 yılında Nilüfer ilçesine bağlı Beşevler Mahallesi'ne park yaptırdığını belirterek, “Annemin hatırasını yaşatmak için yaptırdığımız İğde Parkı'nda insanlar dinleniyor, çocuklar oynuyordu. Yapılan baz istasyonundan sonra kimse parka uğramaz oldu. Bu istasyonun acilen kaldırılmasını istiyoruz” dedi

İnce, “Biz 2000 yılında parkın olduğu yeri satın aldık. Biz burasını yeşil alan ve park olsun diye Nilüfer Belediyesi'ne verdik. Daha sonra Nilüfer Belediyesi annemizin adını taşıyan park yapmamıza onay verdi. 2000 yılında annem Emine İnci'nin hatırasını yaşatmak için İğde Parkı olarak burası hizmete açıldı. 2005 yılına kadar bu parkın bakımını kendimiz yaptık. Parkın her şeyi ile ilgilendik. 2005 yılında Nilüfer'deki parkların ihalesi bir müteahhide verildi.

O yıldan itibaren parkın bakımı Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Parkın yapıldığı tarihten bugüne kadar parkta insanlar oturup dinlendi. Ancak geçtiğimiz günlerde bizi üzen bir gelişme oldu. Burada kazı yapıldı. Ekiplere burayı niçin kazdıklarını sorunca, aydınlatma direği dikeceklerini, park geceleri karanlık oluğu için şikayetler olduğunu, ayrıca MOBESE kamerası monte edileceğini söylediler. Çalışanlar öyle söyleyince biz de doğal olarak hiçbir tepki vermedik. Belediye böyle bir hizmet yapıyor diye sevindik. Ertesi sabah parka gelince gördüklerime inanamadım. Bir gecede parka baz istasyonu kurmuşlar. Ben baz istasyonunu görünce Nilüfer Belediyesi'ni aradım. Nilüfer Belediyesi bir ekip göndererek baz istasyonunu mühürledi. Ben baz istasyonu yapılmasına karşı değilim ama bu baz istasyonunun parka yapılmasına karşıyım. Parkın etrafından birçok boş alan var. Baz istasyonunun boş alanlara değil de çocukların oynadığı, insanların dinlendiği parka yapmasına tepkiliyiz. Biz bu istasyonun buradan kalkması için gerekli müracaatları yaptık. Büyükşehir Belediyesi, 'Biz bu konuyu komisyona ilettik, istasyon başka bir yere taşınabilir' şeklinde beyanat verdi. Fakat bugün görüyoruz ki baz istasyonuna elektrik çekiliyor. Biz bu elektriği çekenlere kimden izin aldıklarını sorunca, 'Büyükşehir Belediyesi'nden izin aldıklarını söylediler” şeklinde konuştu.

Parkın müdavimi vatandaşlar da baz istasyonu kurulmasından sonra parka uğramadıklarını belirterek istasyonun acilen kaldırılmasını istedi.
Kaynak: İHA