Aibü’de Öğrencilere Üniversite ve Bolu Tanıtıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne (AİBÜ) yeni kayıt olan öğrenciler, eğitim öğretime üniversite ve Bolu’yu tanıyarak başladılar.

Aibü’de Öğrencilere Üniversite ve Bolu Tanıtıldı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda yeni öğrencilere oryantasyon sunumu yapıldı. Sunumlarda yeni öğrencilere, üniversite ve Bolu’daki sosyal imkânlar tanıtıldı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin Kültür Merkezi Mavi Salonu’nda yapılan eğitime Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un yanı sıra Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen de katıldı.

Burada yaptığı konuşmasına öğrencilere hitaben “Yeni evinize hoş geldiniz” diyerek başlayan Dekan Prof. Dr. Ömer Zorba, 4-5 yıllık bir süreyi burada geçireceklerini hatırlatarak, bu süre zarfında hem dekanlığın hem de rektörlüğün öğrencilerin sorunlarıyla her zaman ilgileneceğini söyledi.

Öğrencilere her alanda mutlaka kendilerini yetiştirmeleri gerektiği konusunda düşüncelerini aktaran ve öğütler veren Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, tarihimizi ve kültürel zenginliklerimizi öğrenmenin önemini Akşemseddin örneği ile açıklayarak, “Gıda Mühendisliğinde Mikrobiyoloji dersinde mikroorganizmaların Pastör tarafından tanımlandığını öğretiriz ama Göynük’te Akşemseddin Hazretlerinin daha 1450’li yıllarda mikroorganizmayı tarif ettiğini hatırlamayız. Bu zenginliklerimizi bilmemizde fayda var çünkü her bilgi bize çok farklı bir yenilik getirecektir” diye konuştu.

Rektör Coşkun, yeni öğrencilerden öncesi de olan 20 yıllık üniversiteyi ve fakültelerini tanımalarını da isteyerek, “Bolu vakıflarıyla ünlü bir şehir. Üniversitemizi kuran da merhum İzzet Baysal ve onun kurduğu İzzet Baysal Vakfı. Kendisini hiç unutmayacağız ve rahmetle anacağız. Yine üniversitemize katkı sağlayan bütün hayırseverlerimizi de tanıyalım ve onlara teşekkür etmesini bilelim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA