Trakya Karanlığa Gömüldü

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Hamidabat Elektrik Santrali’nde aşırı yükleme nedeniyle bir trafoda meydana gelen patlama sonucu Trakya geneline elektrik verilemiyor.

Tesisteki arızanın bir bölümünün giderilmesinin ardından 2.5 saatin ardından bazı yerleşim birimlerin belli bölümlerine elektrik verilmeye başladı.

Edinilen bilgiye göre Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Hamidabat Elektrik Santrali’nde aşırı gerilim oluşması nedeniyle trafolarda parafudr patlaması meydana geldi. Birçok trafonun hasar gördüğü patlama sonunda Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul’un Silivri ilçelerine elektrik verilemedi. Hasar gören trafoyu tamir etmek için çalışma başlatan ekipler, 2.5 saatin ardından Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde bazı yerleşim birimlerinin belli kesimlerine elektrik vermeye başladı.

Kesintinin ardından jeneratörü bulunan bazı kamu binaları ve işyerleri haricinde kalan yerler karanlığa büründü. Elektrik kesintisi nedeniyle bazı işyerleri jeneratörlerini çalıştırdı. Polis ekipleri ise hırsızlıklara karşı tepe lambalarını yakarak devriye attı. Bazı çay bahçesi çalışanlarının ise mum ışığı ile bardakları topladıkları görüldü.

Merkezi Tekirdağ’da bulunan Trakya Elektrik Dağıtım AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan, “Ekipler arızayı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik kesintisi bizden kaynaklanmıyor. Kesinti bizim elektrik satın aldığımız TEİAŞ’ın tesislerinde 154 bin voltluk hatlarında meydana gelen hasardan kaynaklanıyor. TEİAŞ ekiplerin hummalı çalışması sonunda belli bölgelere elektrik verdik. Çalışmaların bitmesi halinde her yere elektrik vereceğiz.” dedi.

Elektrik kesintisi ile ilgili bilgi almak için Trakya Elektrik Dağıtım AŞ’nin binası önüne geldiğini ifade eden bir vatandaş, “Bilgi almak için buraya geldim. Kesintinin Hamidabat tesislerinden kaynaklandığını söylediler. İnşallah kısa sürede elektrikler gelir.” dedi.

İlk defa Tekirdağ’da bu kadar uzun bir elektrik kesintisinin yaşandığını ifade eden bir vatandaş, “İlk defa bu kadar uzun bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Arkadaşlarla birlikte kesintinin bu kadar uzun sürmesine şaşırdık.” dedi.

Kaynak: İHA