Trabzon'da Şiddetli Yağış

Trabzon'da etkili olan şiddetli yağış ve heyelan sebebiyle Çarşıbaşı ilçesinde bir ilköğretim okulu ile bazı binaların alt katlarını su bastı, Karadeniz Sahil Yolu'nun da aralarında bulunduğu bazı yollarda ise trafikte aksamalar yaşandı.

Kentte dün gece başlayan ve zaman zaman etkili olan yağış dolayısıyla, Çarşıbaşı ilçesi Avni Akkan Caddesi'ndeki Gazi İlköğretim Okulu ve bazı evlerin bodrum katlarını bastı. Söz konusu okul ve evlerin bodrum katına dolan sular Trabzon, Beşikdüzü ve Çarşıbaşı belediye ekipleri ile vatandaşlarca boşaltıldı. İlçede yağış sebebiyle ilçe merkezi ile Salova ve Büyükdere mahallelerinde de heyelanlar yaşandı.

Yağış sebebiyle ilçenin Burunbaşı Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle oluşan çamur ve hafriyat ta Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun'dan Trabzon'a gelen yönünde birikti. Bu sebeple bir süre söz konusu şeritte tek şeritten kontrollü olarak sağlanan trafik, yolun Karayolları ekiplerince temizlenmesinin ardından normala döndü.

İlçede ayrıca 21 köye ulaşımı sağlayan Yavuz Grup Yolu'nun yanı sıra ilçeye bağlı köylerden Kadıköy, Serpil, Pınarlı, Veliköy ve Kaleköy'de de bazı yolar heyelanlar yüzünden kapandı. Bu yollar ise Trabzon İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu açıldı.

Çarşıbaşı Kaymakamı Halil Avşar da ilçede incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kapalı köy yolarını ulaşıma açtıklarını belirterek, bu yolardaki yol temizleme çalışmalarının halen sürdüğünü anlattı.

Avşar, Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımın aksamasına neden olan heyelana ilişkin ise "Bizi en çok korkutan Burunbaşı Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması oldu. Burayla ilgili Kaymakamlık olarak gerekli müracaatları ilgili kurumlara yaptık. Bu noktada daha önce de maalesef aynı olay tekrarlanmış. Derhal önlem alınması gereken bir yer. Ayrıca da Karayolu ile direkt bağlantılı olan ve daha büyüğü oluşması halinde can kaybına neden olabilecek bir yer. Önlem alınması noktasında gerekli takibi yapacağız" dedi.

Kaynak: AA