Sedep Protokolü İmzalandı

Selçuklu Belediyesi öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin protokolü imzalandı.

Konya Valisi Muammer Erol, Valilik toplantı salonunda, sosyal belediyecilik adına eğitimin de destekçesi bir rolle güzel bir çalışmanın ortaya çıkarıldığını söyledi.

Faydalı bir çalışma olması temennisinde bulunan Erol, "Umulan sonuçlara bizi en kısa sürede ulaştırır ve çokça memleketin dört bir tarafında güzelleştirilerek kopya edilir. İnşallah bu çalışmadan öğrencilerimiz, velilerimiz, topyekün ziyadesiyle istifade ederiz" diye konuştu.

Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ise belediye olarak birçok hizmet ürettiklerini ancak SEDEP'in kendileri açısından en büyük proje olduğunu ifade etti.

Geçen yıl düzenlemiş oldukları SEDEP'in başarılı şekilde uygulandığını anlatan Altay, şunları kaydetti:

"Bu yıl materyaller yenilendi, etkinlikler artırıldı ve SEDEP yeniden imzaladığımız protokolle hayata geçmiş olacak. Selçuklu'da bulunan 112 okulda 85 bin öğrenciye 2 milyon 150 bin doküman dağıtılıyor. 4 bin 300 öğretmenimiz de bundan faydalanıyor. Dokümanlarımız 3 parçada, birincisi öğrencilerimiz için belirlediğimiz 8 temel değer. Her ay öğrencilerimize sabır, saygı, sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk ve özdenetim konularını içeren bir kitap takdim ediyoruz. Bu kitapla bu konuyu anlatıyoruz. Diğer materyalimiz öğretmenlerimizle ilgili. Öğretmenlerimize ilave bir yük getirmeden, ders programına uygun şekilde bu değeri işleyebilecekleri programı anlatan bir kitap sunacağız. Bu eğitimin sadece okulda olması doğru değil, özellikle ailelerin bu konuda bilgilenmesini istiyoruz. Ailelerimiz için de her ay bir kitap gönderiyoruz. Böylece velilerimiz okulda işlediğimiz değerlerle ilgili bilgi sahibi oluyorlar. Umuyorum ki bu dönemde de yenilenen materyallerle, etkinliklerin artırılmasıyla SEDEP yine Türkiye'ye örnek bir proje olacak. Değerler, Milli Eğitim'in de üzerinde durduğu ama öğrencilerin sadece akademik değerlendirmeye tabi tutulduğu bir sistem içerisinde çok önemli bir yer tutuyor. Projeyi, Türkiye'de bu büyüklükte uygulayan bir il yok, Selçuklu bu anlamada tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Desteklerinden dolayı ilçe milli eğitim müdürümüze, il milli eğitim müdürümüze, Necmettin Erbakn Üniversitesi rektörümüze, hocalarımıza ve sayın valimize şimdiden teşekkür ediyorum."

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de proje değerinin gelecek yıllarda daha iyi anlaşılacağını ifade etti.

Değerlerin toplumu ayakta tutan önemli unsurlardan birisi olduğunu dile getiren Şeker, bu yıl geçekleştirilecek SEDEP'in de başarılı şekilde uygulanacağı ümit ettiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da konuşmasında, SEDEP'in geçen yıl başarıyla uygulandığını ve değerlerin korunması açısından önemli bir program olduğunu belirtti.

Kaynak: AA