Ödemiş’in Turizm Otoparkında İşlem Tamam

Ödemiş'te, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi ile Cumartesi Pazarı başta olmak üzere tarihi ve turistik değerleri görmek için gelen turlara ait otobüslerin otopark sorununu ortadan kaldırmak üzere Kayalı Sokak çevresinde belediye tarafından oluşturulan açık otoparkta çalışmalar tamamlandı.

Ödemiş’in Turizm Otoparkında İşlem Tamam
Yaklaşık 4500 metrekare büyüklüğe sahip alanın 2600 metrekarelik bölümünde Ödemiş Belediyesi’nce kilit taş kaplaması yapıldı. Otoparkın çevresindeki evlerin dış cepheleri de belediye tarafından uyumlu olacak şekilde aynı renklerle boyandı. Otoparkı kullananların yararlanması adına inşa edilen kafeterya ve tuvaletlerin de kiraya verildiği turizm otoparkı yeni haliyle araç kabul etmeye başladı.

Yaklaşık 100 araç kapasiteli otoparkın halkın alışması için geçici bir süreyle ücretsiz olarak hizmet vereceği belirtildi.

Özellikle cumartesi günleri ilçeye gelen tur otobüslerinin park sorununu ortadan kaldırmak adına yaptırılan yeni otoparkın kullanımı için ilerleyen aylarda belediyenin otopark tarifesine göre ücret verilecek.

Ödemiş’in en büyük sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu ve bununla ilgili belediyenin sürekli çalışmalar gerçekleştirdiğini anlatan Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Kayalı Sokak’ta oluşturduğumuz otopark alanında Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları tamamlandı. Şehrimizin en önemli noktalarına yakın olacak şekilde tasarlanan otoparkımız şu an için ücretsiz şekilde hizmet veriyor. Burada inşa edilen kafeterya ve tuvaletler de hizmet vermeye başladı.

Şehrimizin trafik yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olacak bu alanın çevresindeki evlerin de belediyemizce sıvaları ve badanaları yapılarak uyumlu bir görüntü ortaya çıkartıldı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA