Nefes Kesen Uyuşturucu Operasyonu Polis Kamerasında

İstanbul polisinin uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda İran’dan getirildiği belirlenen 307 kilo 750 gram eroin ele geçirilirken, 8 kişi gözaltına alındı.

Nefes Kesen Uyuşturucu Operasyonu Polis Kamerasında
Uyuşturucu sevkiyatı sırasında yapılan nefes kesen operasyon, polis kamerası tarafından da kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan 6 aylık çalışmanın ardından İran’dan getirilecek uyuşturucunun doğu illeri üzerinden bir şehirler arası taşımacılık firmasının otobüsüyle İstanbul’a getirileceği belirlendi. Esenler Otogarı’nda yolcularını indiren otobüs, ardından uyuşturucu sevkiyatı için Beylikdüzü’nde bir depoya gitti. Otobüsü takibe alan polis ekipleri, uyuşturucunun bir araca nakli sırasında operasyon için düğmeye bastı. Nefes kesen operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde eroinin otobüsten başka bir araca aktarılması ve polisin telsiz konuşmaları dikkat çekiyor. Uyuşturucu naklinin başlamasıyla harekete geçen polisler, şahısları yere yatırarak gözaltına alıyor. Otobüste yapılan aramalar, muavin bölmesindeki uyuşturucu zulası da polis kamerasına yansıyor.

Operasyonda İran’dan getirildiği belirlenen 600 paket halinde 307 kilo 750 gram eroin ele geçirilirken, 1 sahte nüfus belgesi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği belirlenen bin 600 euro, 2 bin 300 dolar ve 8 bin 970 TL'ye el konuldu. Beylikdüzü’nde yol kenarında uyuşturucunun aktarılması esnasında yapılan nefes kesen operasyonda akraba olan Kemal A., Musa A., Ferhat A., Neşet A, Temel A. ile Nezir P., Aziz P. ve Kemal B. olmak üzere 5’i Van’da toplam 8 kişi gözaltına alındı. Polis, uyuşturucunun sahibinin Dubai’de olduğunu ve uyuşturucunun nihai varış noktasının Hollanda olduğunu belirtti

Kaynak: İHA