Melikgazi'ye Modern ve Sistematik Sulama Sistemi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan bağ ve tarım alanlarında ikamet eden yerleşik halk ile yaz aylarında bu alanlara göç edenlerin bahçe sulamasına büyük önem verdiklerini bildirdi.

Kergah, Erenköy, Beğendik, Çağbağları, Becen, Gesi, Mimarsinan, Turan, Hisarcık, Kıranardı, Subaşı gibi ilçe sınırları içerisinde yer alan bağ ve bahçe alanlarında meyve ve sebze yetiştiriciliği yapıldığını ifade eden Büyükkılıç, bu bölgelerde özellikle yaz aylarında nüfusun artması ile sulama suyunun büyük önem arz ettiğini belirtti.

Erciyes Dağı eteklerinden beslenen kaynak suların belirli yerlerde toplanarak kanallar vasıtası ile bahçe ve bağlara aktarıldığını ifade eden Büyükkılıç, şunları söyledi:

"Melikgazi Belediyesince Kayseri ilinin bağ ve bahçelik alanları olan Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Turan, Güzelyurt, Subaşı gibi bölgeler ile bu bölgelere bağlı bağ ve bahçe mevkilerinde yörenin doğal güzelliğinin bozulmaması ve ünlü meyve ağaçların gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile sulama sisteminde modern teknikler uygulanacaktır. Gesi'nin üzüm bağları, Hisarcığın kirazı, Kıranardı'nın erikleri gibi lezzetler kaybolmamalıdır. Bunun için modern ve sistematik sulama sistemi uygulanmalıdır. Bunun ilk uygulamasını Hisarcıkta gerçekleştirdik."

Kaynak: AA