Kantinlerde Denetim Yapıldı

Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından okul kantinleri ve okul çevresinde gıda satışı yapan işyerlerinde denetim yapıldı.

Kantinlerde Denetim Yapıldı
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, “2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla gıda denetimlerini artırdık. Özellikle okul kantinleri denetimi bizim için büyük önem taşımakta. Okul kantinlerinin yanısıra okulların çevresinde faaliyet gösteren kafeterya, market gibi işletmelerin denetimi de yine programımız dahilinde devam etmektedir" dedi.

Denetimleri 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre yaptıklarını belirten Tuncel, "Okul kantinleri ile ilgili özel bir yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelikler çerçevesinde denetimlerimizi yetkin personellerimiz ile devam ettirmekteyiz. Bir hafta içerisinde 32 okul kantini denetimini tamamladık. Bu denetimler neticesinde kanun gereği koşulları yerine getirmeyen 2 okul kantinine cezai işlem uyguladık. Diğer kantinler gıda mevzuatı açısından uygun görüldü.

Denetimler devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA