Gümrük Memurları Voleybol Turnuvasında Buluştu

"Uluslararası Avrupa Gümrük Sporları Derneği Voleybol Turnuvası" Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Gümrük Memurları Voleybol Turnuvasında Buluştu
Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Avrupa Gümrük Sporları Derneği (ECSA) tarafından düzenlenen turnuvaya 6 ülkenin gümrük memurlarından oluşan takımları katıldı.

Turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, İngiltere, Norveç, Hollanda ve Avusturya takımları katıldı.

Turnuvanın açılış maçında Türkiye rakibi Finlandiya'ya 25-7 ve 25-10 set skorlarıyla 2-0 yenildi.

Turnuvada kadın ve erkeklerin karışık olarak mücadele etmesi dikkati çekti. Her iki takımın kadrosunda yer alan üçer kadın amatör sporcunun maç boyunca en az ikisi sahada kaldı. Turnuvanın, kadın ve erkeklerin aynı takımda sahaya çıktığı tek organizasyon olduğu belirtildi.

Turnuva hakkında bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve ECSA Türkiye Temsilcisi Yücel Karadiş, derneğe üye 23 Avrupa ülkesi bulunduğunu ve bu ülkelerin gümrüklerinde çalışan memurlardan oluşan takımların değişik turnuvalara katılarak ülkelerini temsil ettiğini söyledi.

m Bu yıl üçüncüsü düzenlenen organizasyonun Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Karadiş, "Derneğin her yıl 10-12 dalga çeşitli sportif etkinlikleri oluyor ve değişik ülkelerde yapılıyor. 2006 yılında üye olduğumuz derneğin ilk defa bir turnuvasına ev sahipliği yapıyoruz. Doğası, bulunduğu yer ve tesislerinin elverişli olması nedeniyle turnuva için Marmaris'i seçtik. Kadın ve erkekler için ayrı organizasyonlar yapmanın külfetli olacağını düşündük. Bundan dolayı maçlarda kadın ve erkeklerin birlikte oynamasına karar verdik" dedi.

Uluslararası Avrupa Gümrük Sporları Derneği Voleybol Turnuvası'nın 3 gün süreceği ve cuma günü final maçlarının oynanacağı belirtildi.
Kaynak: İHA