Gso'ya Ziyaretler

Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep programı kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Büyükelçi Conzemius, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü.

Lüksemburg Grand Dükü Henri'nin eşi ve bakanların da yer aldığı bir heyetle kasım ayında Türkiye'ye geleceğini bildiren Büyükelçi Conzemius, Grand Dük ve eşinin 20 Kasım'da Gaziantep'te olacağı, burada valilik, belediye ziyaretlerinin ardından Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezeceğini belirtti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Büyükelçi Conzemius'a ziyaretleri için teşekkürlerini sundu.

Gaziantep'in hızla büyüyen sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi veren Konukoğlu, geçen yıl 6 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını, 2013 yılında yaklaşık 7 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini ifade etti.

Konukoğlu, ziyaretin anısına Büyükelçi Arlette Conzemius'a yöresel bakır işlemeli kahvedanlık hediye etti.

-Osmaniye TSO Başkanı Teke

Osmaniye TSO Başkanı Murat Teke de GSO'yu ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü.

Gaziantep'in örnek bir şehir ve Gaziantep Sanayi Odası'nın örnek bir oda olduğunu belirten Teke, "Gaziantep örnek bir şehir, GSO örnek bir oda. Bölgedeki herkesin hedefi Antep gibi olmak. Sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Şehirlerinin kalkınmasına öncülük etmekten, sanayicinin önünü açmaktan mutlu olduklarını belirten Teke, Osmaniye'nin "lojistik bir üs" olmasına talip olduklarını kaydetti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını, Osmaniye TSO personeline hizmet içi eğitim verebileceklerini kaydetti.

GSO tarafından yürütülen "Dörtyol-Hassa Tünel Projesi"nin bölgenin daha iyi yapılanmasını sağlayacağını ve bölge sanayicisine maliyetlerini düşürerek rekabet üstünlüğü kazandıracağını vurgulayan Konukoğlu, "Önemli olan işin startını verip, o işi sonuçlandırmak için peşinden koşmak. Tünel projemizi de en kısa sürede tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA