Gerçek Bir Aşk Öyküsü ‘öyle Sevdim Ki Seni’

‘Öyle Sevdim ki Seni’ adlı filmin basın galası İstanbul City’s Alışveriş Merkezi’nde yapımcı ve oyuncuların katılımıyla yapıldı.

Gerçek Bir Aşk Öyküsü ‘öyle Sevdim Ki Seni’
Yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filmin basın galası yapıldı. Çekimleri Trabzon’da yapılan ve 27 Eylül Cuma günü seyircinin karşısına çıkacak olan film kırık bir aşk hikayesini anlatıyor. Filmdeki karakterlerden Olga’yı Alma Terzic, Cemal’i Oktay Gürsoy, Ayşe’yi Duygu Yıldız, Arif Usta’yı Kayhan Yıldızoğlu, Sadık’ı Fatih Dokgöz, Murat’ı Tevfik Erman Kutlu canlandırdı.

İzleyicinin çok duygusal, kırık bir aşk öyküsü ile karşılaşacaklarını anlatan oyuncu Oktay Gürsoy, İzleyicinin iki kadın arasında kalan bir Karadeniz delikanlısını göreceklerini anlattı. Trabzon’da çekilen film setinin eğlenceli ve İstanbul’daki setlere hiç benzemediğini anlatan Gürsoy, “Gurbette olduğumuz için insanların heyecanı çok daha fazlaydı. Karadeniz insanları çok yardımsever, bize çok yardım etti. Biz çekimin ilk 20 gününü Trabzon’da şehir merkezinde çektik. Son bir haftasını da Santa Vadisi’nde çektik. Konaklama yerimiz 2 bin 200 metre yüksekteydi. Buz dağları vardı. Dolu, yağmur yağdı. Çekimlerimiz aksadı ama her yönüyle harika bir setti. Oyuncular ve tüm ekibimiz arasında güzel bir sinerji vardı. Gülerek, eğlenerek dram filmi çektik” dedi.

"GECE GÜNDÜZ SES KAYDI DİNLEDİK"
Film’de canlandırdığı Karadeniz delikanlısı Cemal’in konuştuğu Karadeniz ağzı için çok sıkı bir çalışma yaptığını dile getiren Gürsoy, “Çalışmamın takdirini seyirci verecektir. Senaryoyu elime aldığımda ilk önce Amasra’ya gittim. Orada Karadeniz havasını solumak istedim. Dağlara çıktım, insanlar oralarda nasıl yaşar, nasıl nefes alır. Her şey benim için çok önemliydi. Yönetmen ve senaristimiz Orhan Tekeoğlu ile beraber çekimlerden bir hafta önce Trabzon’a gittik. Orhan ağabey de Trabzonlu olduğu için oraya çok hakimdi. Karakterim Cemal, Çömlekçi denilen yerde yaşıyordu. Dükkanı da oradaydı. Yaşanmış bir hikaye olduğu için zaten hep oradaydı. Onun yaşadığı yerlere, sokaklara gittim. Kahvelerde oturdum, yaylalara, köylere gittim. Karadeniz ağzı yapmak için köylülerin ses kaydını aldım. Kayserili’yim ve doğma büyüme Ankaralı’yım. Karadeniz Bölgesi’nde hiç bulunmadım ama bir oyuncunun öyle bir lüksü olduğuna da inanmıyorum. İnanılmaz bir disiplinle çalıştım. Gece gündüz ses kayıtlarını dinledim. Karadeniz halkına çok teşekkür ediyorum, bize çok destek oldular” şeklinde konuştu.

Filmde Cemal’in eşi Ayşe karakterini canlandıran oyuncu Duygu Yıldız, karakterinin aynı Karadeniz kadınını temsil eden bir karakter olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Ayşe, güçlü, iyimser, aşık, ailesine bağlı, kendi ailesini kaybetmiş ama eşinin ailesi gibi görmüş bir karakter. Ben bu karakteri çıkarırken benim en büyük hocalarım, yardımcılarım yayladaki ablalarım oldu. Senaryom ve kayıt cihazım elimde onlara kelimeleri söyledim ve onlar bana tekrar etti. Nasıl telaffuz ederlerse bir kağıda not alarak çalıştım. Kendimce benim motivasyonumu çok artırdılar. Hadi ben çalışalım dediğimde, kendi şiveleriyle, ‘ne çalışıyorsun artık’ dediler ve ‘iyi tamam’ dedim.”
Kaynak: İHA