Ercümen'in Rekoru Tescillendi

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen'in, Van Gölü'nde "değişken ağırlıklı paletsiz" dalda 61 metre derinliğe dalarak kırdığı dünya göl ve deniz rekoru tescillendi.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin "kutsal yolculuğunu" tanıtmak amacıyla 1 Haziran'da Van Gölü'nde "değişken ağırlıklı paletsiz" dalda 61 metre derinliğe dalarak dünya göl ve deniz rekoru kıran Ercümen, rekorunun onaylanması için Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonuna başvurdu.

Dalış günü gerçekleşen görüntüleri ve gözlemci raporlarını inceleyen Konfederasyon da Ercümen'in yapılan doping sonuçlarının negatif çıkması üzerine 18 Eylül'de rekorunu tescilledi.

Ercümen, rekorun onaylanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaz mevsimi süresince çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini ve yeni rekor denemelerine hazırlandığını söyledi.

"Engelsiz Deniz" Projesi kapsamında engelli vatandaşlarla dalış gerçekleştirdiğini ve yeni belgesel çalışmalarına imza attığını vurgulayan Ercümen, Van Gölü'ndeki rekor denemesine destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA