'Chalange Future' Zirvesi İçin Türkiye'ye Yeşil İşık

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor.

'Chalange Future' Zirvesi İçin Türkiye'ye Yeşil İşık
Orta ve Doğu Avrupa Yönetim Organizasyonu (CEEMAN Central and Eastern European Managment Association Network) tarafından Slovenya’da gerçekleştirilen “Challenge Future” adlı gençlik programında Türkiye’den EGİAD ile Challenge Future Toplulukları Başkanı Damla Aktan, öğrenciler Neslihan Dülger, Ali Dayıoğlu, Bengü Güngör katıldı.

EGİAD ile birlikte İEÜ’den Damla Aktan, “Gelecekte İş Kavramı” adlı projelerinde ülkelere sağladıkları yerel katkılar nedeniyle “İlham Perisi” ödülü kazandılar. Türk ekibinin başarısıyla Slovenya’dan zirvenin 2014 yılında Türkiye’de yapılması için yeşil ışık yandı.
Türkiye, Makedonya, Karadağ, Afrika, Bangladeş, Hindistan, Filipinler, Letonya, Malavi ve Pakistan’ın da içinde bulunduğu 35 ülkeden 100’nün üzerinde katılımcılar, etkinlikte, işsizlik ve gelecekte iş kavramları üzerine tartıştı. 2010 yılından bu yana Slovenya’da gerçekleştirilen Challenge Future organizasyonunda katılımcılar, hazırladıkları projelerle kendi toplumlarının sorunlarına aktif olarak çözüm üretmeyi amaçladı.

Challenge Future Toplulukları Başkanı, İEÜ İşletme Doktora Öğrencisi Damla Aktan, “2011 yılından bu yana ülkemizi ve üniversitemizi bu organizasyonda temsil ediyoruz. Sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, açlık, gelir dengesizliği, fakirlik, çocuk hakları gibi tüm ulusları ilgilendiren konularda gençler olarak çözüm üretiyoruz. Bu yıl da işsizlik ve gelecekte iş kavramları üzerine çalışmalar yaptık” dedi.

Gelecek yıl yapılacak “Challenge Future” zirvesinin İzmir’de yapılması yönünde ilke kararı alındığını da müjdeleyen Aktan, şöyle konuştu:
“Bu karar gerçekten de çok önemliydi. Böylelikle ülkelerin temsilcileri İzmir’e gelerek, Türkiye’nin ve kentimizin sorunlarına çözüm arayacaklar. Uygulamaya geçecek çözümler, hem ülkemize hem de kentimize büyük faydalar sağlayacak. Türkiye’de özellikle sürdürülebilir enerji, kentin markalaşması, gıda güvenliği, inovasyon konuları üzerinde çalışılması planlanıyor. Katılımcılar, 1 yıl boyunca Türkiye araştıracaklar. Bu konular üzerinde kente ve ülkemize dair fikirler geliştirecekler, İzmir’in dünyadaki tanınırlığına Önümüzdeki günlerde bakanlıklara ve destek alabileceğimiz ilgili kurumlara başvurularımızı başlatacağız. Ümit ediyoruz ki hepsi olumlu geçer ve 100’ün üzerindeki temsilci gençler, 1 yıl boyunca Türkiye ve İzmir için proje üretir.”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Challenge Future Kulübü Başkanı Neslihan Dülger ise, Slovenya’nın siyaset ve ekonomisinin en üst düzeyindeki isimlerle tanıştıklarına dikkat çekti. Başkan Dülger, dünyaca tanınan AT Kearney Danışmanlık Firmasından yaratıcılık ve girişimcilik gibi konularda eğitim aldıklarını belirtti.

Kaynak: İHA