Ptt İle Bik Arasında 'Yerel Gazete Dağıtım Protokolü' İmzalanacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, pilot olarak seçilen Tekirdağ'da, ekim ayı boyunca gazetelerin PTT marifeti ile dağıtımının sağlanacağını belirterek, çıkan aksaklıklara göre de protokolde iyileştirme yapacaklarını söyledi.

Elçin, Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda kentteki yerel gazete sahipleriyle bir araya geldiği görüşmede yaptığı açıklamada, PTT ile "Yerel Gazete Dağıtım Protokolü" imzalayacaklarını belirterek, imzalanacak anlaşmaya ilişkin bilgiler verdi.

Amaçlarının gazetelerin sabah erken saatte postaneye verilerek abone şeklinde dağıtılmasını sağlamak olduğunu belirten Elçin, şöyle devam etti:

"Pilot olarak seçilen Tekirdağ'da ekim ayı boyunca gazetelerin PTT marifetiyle dağıtımı sağlanacak ve burada çıkan aksaklıklara göre PTT ile yapacağımız protokolde iyileştirme yapacağız. Gazetelerin dağıtımını yaparken en uygun fiyatla bunu sağlamayı amaçlıyoruz. Tekirdağ'da gazetelerin çoğunluğu PTT aracılığıyla dağıtıldığından pilot olarak bu bölgeyi seçtik ve çıkacak sorunların en iyi çözümünün burada olacağını düşündük."

Elçin, Konya ve Rize'de de pilot bölge uygulamasına başlayacaklarını vurguladı.

Gazetelerin, saat 12.00'ye kadar abonelere ulaştırılmasını amaçladıklarını belirten Elçin, "PTT mesai saatleri içinde dağıtım yapacak. Postaneye saat 8.30'da verilecek gazeteler hemen dağıtılmaya başlanacak. Gazeteler 10|00'a kadar abonelere ulaşmış olacak" diye konuştu.

Yerel gazetelerin dağıtımı ve benzeri konular üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, BİK Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, yerel gazete temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA