İller Bankası Yetkilileri Su Kaynaklarında İncelemelerde Bulundu

İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden gelen 8 kişilik bir heyet, Hakkari Belediyesi tarafından hazırlanan içme suyu projesi kapsamında Golan ve Berçelan bölgelerinde incelemelerde bulundular.

İller Bankası Yetkilileri Su Kaynaklarında İncelemelerde Bulundu
Hakkari Belediye Başkanlığı’nca yapılan ve şehrin tümünü kapsayacak içme suyu projesinde son aşamaya gelindi. Hakkari’nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berçelan ve Golan bölgelerindeki kaynaklarda yersel tespit yapan İller Bankası Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı Müdürü Cafer Bilgin, “Üç gündür 8 arkadaşımızla birlikte Hakkari içme suyu ihalesinin tespitlerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Kırkçeşme, Golan, Davzılgeyik, Nergiz, Mühürdaroğlu ve Katırcılar kaynaklarına gidilmiş, kaynak yerleri tespit edilerek debi ölçümleri yapılmıştır. Böylece Hakkâri’nin önümüzdeki 35 yılın içme suyu ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Bu projenin tamamlanması ile birlikte Hakkari’nin en az 35 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Şimdiden Hakkâri halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya ise, Hakkari’nin önemli sorunlarından birinin su sorunu olduğunu belirterek, “Hakkari ilinin birinci sorunu içme suyu sorunudur. Belediye başkanımızın yoğun çabaları neticesinde 2008 yılında alınan belediye meclisi kararı ile başlatılan içme suyu isale hattı ve içme suyu şebeke yapım projesi nerdeyse son aşamasına gelinmiştir. Bu proje ile Hakkari’nin su sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA