İller Bankası Yetkilileri İçme Suyu Kaynaklarını İnceledi

İller Bankası Genel Müdürlüğünden gelen heyet, Belediyece hazırlanan "İçme Suyu Projesi" kapsamında Golan ve Berçelan bölgelerinde incelemede bulundu.

Belediye Başkanlığınca yapılan projede son aşamaya gelindi.

Berçelan ve Golan bölgelerindeki kaynaklarda yersel tespit yapan İller Bankası Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı Müdürü Cafer Bilgin, yaptığı açıklamada, üç gündür 8 arkadaşıyla kentte çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bilgin, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda Kırkçeşme, Golan, Davzılgeyik, Nergiz, Mühürdaroğlu ve Katırcılar kaynaklarına gittik. Kaynak yerleri tespit edildi ve debi ölçümleri yapıldı. Böylece Hakkari'nin önümüzdeki 35 yıllık içme suyu ihtiyacı giderilecek. Projenin tamamlanmasıyla Hakkari'nin en az 35 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Şimdiden Hakkari halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya ise kentin önemli sorunlarından birinin içme suyu olduğunu belirtti.

Kızılkaya, "Başkanımızın yoğun çabası sonucu, 2008 yılında alınan belediye meclisi kararıyla başlatılan İçme Suyu İsale Hattı ve İçme Suyu Şebeke Yapım projelerinde son aşamaya gelindi. Hakkari'nin su sorunu tamamen ortadan kalkacak" diye konuştu.

Kaynak: AA