Engelli Bahçıvanlar Göreve Hazır

Gökkuşağı Serası Projesi kapsamında Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bahçıvanlık ve sebze yetiştiriciliği eğitimi gören öğrenciler, kurslarını tamamladı.

Engelli Bahçıvanlar Göreve Hazır
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçen, engellilere iş garantili mesleki eğitim kursu verilmesine yönelik, "Gökkuşağı Serası" projesi tamamlandı. Antalya Engelli Bireyler Derneği’nin hazırladığı ve İŞKUR tarafından kabul edilen proje kapsamında, Çıplaklı’daki Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bahçıvanlık mesleki edindirme kursuna katılan 10 engelli, kursu başarıyla bitirmenin sevincini yaşadı.

GELİR ELDE ETTİLER
Uzman personel gözetiminde ve mesleğinde usta elemanların desteğiyle eğitim alan engelli kursiyerler 5 ay boyunca bahçecilik, sebze yetiştiriciliği, çiçek yetiştiriciliği eğitimleri aldı.

Kursa katılan zihinsel ve fiziksel engelli öğrenciler, kendi seralarında organik meyve ve sebze üretti. Karpuz, biber, patlıcan, salatalık, mısır gibi sebze ve meyveler üreten kursiyerler, bu ürünlerin satışından yaklaşık 500 lira gelir elde etti.

İŞE YERLEŞTİRİLECEKLER
Yeteneklerine, tecrübelerine ve öğrenme hızlarına bağlı olarak meslek eğitimi başarıyla sonuçlandıran kursiyerler bitkileri seraları, peyzaj büroları, fidanlıklar, park bahçeler müdürlükleri, otel, fabrika, tatil köyü gibi yerlerde işe yerleştirilecekler.

Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, engellilere yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenmeye devam edildiği açıklandı.
Kaynak: İHA