CHP'den AK Parti'li Denizli'ye 'Çöp' Eleştirisi

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'a yapmak istediği çöp tesisine karşı çıkan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'ye sert çıktı.

CHP'den AK Parti'li Denizli'ye 'Çöp' Eleştirisi
"İlknur Hanım'ın çevreciliğinin yalan olduğunu, CHP'li belediyeleri yıpratmak, birbirine düşürmek bu konuda kendi partisi içinde öne geçme gayreti olduğunu söyleyebilirim." dedi.

İl Başkanlığı'nda partili kadın üyelerle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti'nin İzmir'de havlu attığını ve seçim kazanamayacağını anladığını ileri sürerek, "İzmir'e 10 yılda bir şey veremedikleri gibi bundan sonra da bu kente verecek bir şeyleri olmadığı için belediyelerimizin çalışmalarına gölge düşürmeye çalışıyorlar. Yapılacak çöp tesisi ile ilgili kafa karışıklığı oluşturmak istiyorlar. Çöp üzerinden kendi siyasi partilerinde öne geçmek isteyen siyasiler olduğunu görüyoruz. İzmir insanı bilinçli, sorgulama yetenekleri güçlüdür. O açıdan bu gayretleri de boşa gidecektir." dedi.

ÇEVRECİ İSE KARAYOLLARI'NA BAKSIN
İzmir'in çöp sorunu ile ilgili önümüzdeki ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanının katılacağı bir sunum yapılacağını hatırlatan Engin, şunları söyledi:

"İzmir modern bir çöp tesisine mutlaka kavuşmalı. Bu herhangi bir ilçede olabilir. Çünkü artık çöplük olacak diye bir kavram yok. Hiçbir ilçemiz çöplük olmayacak. Bir ilçemize kokusuz, atık olmayan bir enerji tesisi yapılacak. Bu kadar basit. Harmandalı çöplüğü görüntüleri televizyonlardan yayınlanarak Karşıyakalıları ürkütmeye kimsenin hakkı yok. Tesisin böyle olmayacağını herkes biliyor. Ama ısrarla belli medya mensupları ve AK Parti tarafından bu iş gölgelenmeye çalışılıyor. AK Partili milletvekilimiz eğer çok çevreci ise karayolları arazisine baksın. Yüzyıllardan beri İzmir'in simgesi ağaçlı yola baksın. 50-60 bin metrekare yeşil alanın nasıl yok edileceğine baksın. Eğer o milletvekilimiz çok çevreci ise Mavişehir'de planda yeşil alan olarak görülen 17 bin metrekare arazinin nasıl yandaşa satılıp nasıl 6 milyondan 100 milyona çıktığına baksın. Aylardır bu konuları söylediğimiz halde AK Partili milletvekilinden çıt yok. Eğer çok çevreci ise limana 100 bin metrekarelik AVM yapılmaya çalışıldığında karşı çıkmasını bekliyorum. Çok çevreci ise Alsancak Stadı'nın TOKİ ile protokol yapıldığında itiraz etmesini bekliyorduk. Çevreciliğinin yalan olduğunu, CHP'li belediyeleri yıpratmak, birbirine düşürmek bu konuda kendi partisi içinde öne geçme gayreti olduğunu söyleyebilirim".

CEVAT BAŞKAN İKNA OLACAK
CHP İl Başkanı Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da çöp tesisine karşı çıkması konusundaki soruya ise, "Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi projenin sunumunu yapacak. Bu sunuma Karşıyaka Belediye Başkanımızı da davet edeceğiz. Bu sunumu görünce ikna olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA