Çankaya’da Mutlu Yarınların Temeli Atılıyor

Çankaya Belediyesi, çocuk ve kadın dostu belediyecilik anlayışının bir parçası olan Gündüz Bakımevlerine bir yenisini ekleyerek Zafertepe Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi temel atma törenini gerçekleştirdi.

Çankaya’da Mutlu Yarınların Temeli Atılıyor
Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak amacıyla açılan ve sayıları 8’i bulan Gündüz Bakımevlerine bir yenisi eklenirken Göktürk Mahallesi için bir ilk olacak olan Zafertepe Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi’nin temel atma törenine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, merkezin arsasını bağışlayan The Green Park Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, CHP Ankara İl Örgütü, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri, Çankaya Belediyesi Togan Özliyen Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören çocuklar ve çok sayıda semt sakini katıldı.

Parsel alanı 1370 metrekare ve inşaat alanı 2055 metrekareye sahip olan tamamlandığında 300 çocuğun hizmet alacağı merkezi çocukların yararına sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten The Green Park Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, emekçi kadınların çocuklarının burada eğitim almalarından büyük memnuniyet duyacağını ve çocuklara yatırımlarının artarak devam edeceğini bildirdi.

Zafertepe bölgesinin Boztepe ile İncesu Vadisi’nden Kolej aksına kadar Ankara’nın merkezi olmasına rağmen belediye hizmetlerinden yeterli şekilde yararlanamadığını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ‘Bu bölgenin kaderini değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya dönük olarak dönem başında verdiğimiz sözün gereklerini yavaş yavaş yapabilir hale geldiğimizi bilginize sunmak isterim. Birazdan temelini atacağımız bu tesis bölgedeki nüfusun büyük bölümünü oluşturan kadınların dinamizmini, gücünü artıran onları özgürleştiren bir projedir, buradaki tesis sayesinde gündüz evde evlatlarına bakmak zorunda kalan anneler sosyal hayata daha fazla katılım sağlayacaklardır. Onların yaşlı, çocuk, engelli bakımını paylaşan bir belediye olmak bizim Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışımızın en temel unsurlarından birisidir. O nedenle gündüz bakımevleri ve çocuk merkezlerimizin bizatihi kadınlarımıza yönelik olarak çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Çankaya Belediyesi olarak önümüzdeki aylar içerisinde bu merkezle birlikte 6 yeni çocuk merkezimizi çocuklarımızın ve ailelerinin hizmetine sunacağımızı gururla ifade ediyorum’ diye konuştu.

Tanık ayrıca Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi’nin hemen yanı başında başlayan bittiğinde 30 bin metrekareyi bulacak bir yeşil alan düzenlemesinin projelendirildiğinin ve alanın kısa sürede bölge insanının kullanabileceği bir yer haline geleceğini müjdeledi.

Memleketin adaletsizlik ve eşitsizlik ürettiğinden yakınan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ‘Bizler halkın çocukları olarak dayanışma ve emekle bir yerlere geliyoruz. Türkiye’de bugün 2950 belediye var. Altı ay sonra bu belediyelerin yarısı kapanacak. 1396 belediye kalacak. Öylesine bir toplum ve ülkede yaşıyoruz ki birileri milli gelirin neredeyse yüzde 75’ini paylaşıyorlar, geriye kalan insanımıza ise yoksulluk kalıyor. İşte Ankara’da sevgili Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi bütün merkezlere yakın olan bölgede bir eşitsizliğin, adaletsizliğin tanığıyız. Eğer belediyelerimiz bir iş yapacaklarsa işte buralarda bu fırsat eşitliğinden yararlanamayan yurttaşlarımızın yanında olduklarını gösterecekler. Ben bu çok doğru projeye imza attığı için Çankaya Belediye Başkanımız Bülent Tanık’a ve çalışma arkadaşlarına ve bütün Çankaya Belediyesi emekçilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Son olarak Ben burada hayata karşı hiçbir hesapları olmayan ve yalnızca bizden özen ve destek bekleyen ve Türkiye’nin aydınlık yarınlarına imza atacak bu çocuklarla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve inanıyorum ki, bu altı ayı yeni temeller atarak yeni açılışlar yaparak geçireceğiz’ dedi.

İçerisinde çocukların oyun oynayacağı, eğitici aktiviteler yapacakları ve hoşça vakit geçirecekleri Zafertepe Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi’nin temeline ilk toprak atılırken törene yoğun katılım gösteren semt sakinlerinden Özlem Eroğlu, 3 yaşına yeni basan kızı Yağmur’u bu gündüz bakımevine götüreceğini aktarırken bölgelerinde faaliyete geçecek olan merkez sayesinde çalışma hayatına da adım atabilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi

Kaynak: İHA