Ak Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "İslahiye ve Nurdağı'nı biz birleştirmek istiyoruz ama bu birliktelik sadece fiziki olarak değil, aynı zamanda manevi olarak ve kardeşlik anlamında da burayı büyütmek istiyoruz" dedi.

Tayyar, Nurdağı ve İslahiye bölgelerine yapılan yatırımlar hakkında vatandaşları bilgilendirmek üzere DSİ Kahramanmaraş 20| Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve DSİ Gaziantep Şube Müdürü İsmail Kaya ile Nurdağı Belediyesi Kültür Merkezinde vatandaşlarla biraraya geldi.

Tayyar, burada yaptığı konuşmada, Nurdağı ve İslahiye'nin medeniyetlere ev sahipliği yapan çok önemli yerlerde olmasına rağmen ne Nurdağı'nın, ne de İslahiye'nin şuana dek hak ettiği yere gelmediğini söyledi.

Yanlış kurgulanmış bir siyaset anlayışının ve yanlış kurgu üzerinden yürütülen siyaset ahlakının buna neden olduğunu belirten Tayyar, "İslahiye ve Nurdağı'nı biz birleştirmek istiyoruz ama bu birliktelik sadece fiziki olarak değil, aynı zamanda manevi olarak ve kardeşlik anlamında da burayı büyütmek istiyoruz. Bunun için yollar da yapalım, kanallar kuralım, aynı zamanda birlikte çalışalım" dedi.

Nurdağı-İslahiye arasındaki bölünmüş yol çalışmalarının şantiyeye döndüğünü ifade eden Tayyar, "Nurdağı'ndan Musabeyli'ye kadar olan yol sıfırdan yeniden yapılacak.Hazreti Ukkaşe Türbesi ve Bilal Baba Dergahı'nı cazibe merkezi haline getirerek buralarda inanç turizmini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Tayar, Kılavuzlu Barajı için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na talimat vermesiyle sürecin hızlandığını kaydetti.

DSİ Kahramanmaraş 20| Bölge Müdürü Aydın da Nurdağı ve İslahiye'de bitirilen ve yapımı devam eden sulama alanları, göletler, dere ıslah alanları hakkında sunum yaptı. Aydın, İslahiye ve Nurdağı'nda 50 yıldır hiçbir göletin yapılmadığını ancak son yılda 6 adet gölet yapımı projesinin devam ettiğini kaydetti.

Tayyar, toplantının ardından Nurdağı Belediyesi'ne alınan 8 aracın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Tayyar ve Nurdağı Belediye Başkanı Yılmaz, kurdele keserek araçları hizmete aldı.

Kaynak: AA