1. Ulusal Sille Sempozyumu'na Doğru

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 26-27 Eylül'de gerçekleştirilecek "1. Ulusal Sille Sempozyumu"na ilişkin, "İnşallah bu iyi bir başlangıç olacak ve Sille'de yapmaya çalıştığımızı önce Konya'ya, sonra tüm Türkiye'ye daha sonra da dünyaya anlatma fırsatı bulacağız" dedi.

Altay, bir otelde düzenlenen sempozyumun bilgilendirme toplantısında, zengin tarih ve kültür mirasına sahip olan Sille'de önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Aya Elenia Kilisesi, cami restorasyonları, sokak ve cephe sağlıklaştırmalarıyla Sille'nin tarihini yeniden canlandırmakta olduklarını ifade eden Altay, Sille masalları, çeşitli sempozyumlar, Sille Müzesi'nin oluşturulmasıyla ilgili çalışmalarla kültürel anlamda da çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Sempozyumla Sille'nin bugünkü durumunu tespit ederek, geleceğine yönelik bir vizyon oluşturmak istediklerini anlatan Altay, şunları kaydetti:

"Bu vizyonda Sille'yi, Türkiye'nin ve uluslararası turizm destinasyonunun önemli bir parçası yapmak. Uluslararası yatırımlar çekerek, Konya'ya gelen turistlerin Sille'yi de ziyaret etmelerini sağlamak. Böylece mevcut coğrafyamızdaki önemli bir kültürü, dünya insanının hizmetine sunmak ve Konya'nın ekonomik olarak ciddi bir katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Umuyorum ki sempozyum bunun için çok önemli bir başlangıç olacak. Bu projeyi Sille Derneği ve Necmettin Erbakan Üniversite ile yürütüyoruz. Danışma kurulumuzda önemli hocalarımız var ve 7 oturumda Sille konuşulacak. Programımızın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu iyi bir başlangıç olacak ve Sille'de yapmaya çalıştığımızı önce Konya'ya, sonra tüm Türkiye'ye daha sonra da dünyaya anlatma fırsatı bulacağız. Selçuklu Belediyesi bugüne kadar Sille'de olduğu gibi Selçuklu ve Konya'da kültüre dair hizmet sunmaya devam edecek."

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar ise 7 oturumda gerçekleşecek sempozyumda, Sille tarihi, coğrafik özellikler, kültür, sanat ve günümüzde yapılmış olan hizmetlerin konu edinileceğini dile getirdi.

Programda, 24 ilim adamının tebliğlerini sunacağını ifade eden Kapar, "Sille en az 5 bin yıllık tarihiyle bu sempozyumu çoktan hak etmişti. Sempozyumun oluşumunda, hazırlanmasında başından beri kendilerine şükran borçlu olduğumuz Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a bilhassa teşekkürlerimizi arz etmek istiyoruz. Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muzaffer Şeker'e ve sempozyumun hazırlanmasında fikirleriyle bizlere yol gösteren Sille'yi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Başkanı Abidin Hikmet Yanartaş'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sille'yi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Başkanı Hikmet Yanartaş da amaçlarının bu programla 5 bin yıllık geçmişi olan Sille'nin tanıtımını yapmak olduğu belirtti.

Kaynak: AA