Yemenli Bakan Düzce’de

Düzce’de uygulanan İnteraktif Eğitim Projesini yerinde incelemek üzere Düzce’ye gelen Yemenli Bakan Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval, tarihte olduğu gibi birlik ve beraberliği tekrar gün yüzüne çıkarmak istediklerini söyledi.

Yemenli Bakan Düzce’de
Yemen Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval, Düzce Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Düzce Valisi Su, Yemenli Bakanı Düzce’de görmek ve ağırlamaktan büyük onur duyduklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval de, valilikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hem İslam ülkeleri arasında hem de genel dünya klasmanında üst seviyede belli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla biz Yemen halkı olarak Türkiye’nin bu tecrübelerinden istifade etmek arzusundayız. Özellikle milli eğitim hususunda Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmayı düşünüyoruz. Dostluk adına buraya geldik Türkiye olarak Yemen'de Türk aileler, Türk örf ve adetleri var. Ayrıca İstanbul’dan karayolu ile gelerek buraları görmekte çok güzel bir yolculuk oldu. Böyle güzel bir memleket ile güzel insanları görmek bizim için çok güzel oldu. Biz de bu ağırlamalar için çok teşekkür ediyorum. Bende sizleri Yemen’e davet ediyorum.

Bununla beraber çok önemli bir hususa parmak basıyorum. Aynı zamanda tarih uzmanlığı var. 1535 yılında yanlış hatırlamıyorsam 1. Selim ve o zaman Yemen’deki temsilcisi Süleyman Bey o zaman çok büyük hizmetleri oldu. Osmanlı’nın Yemen’in Hint Okyanusundan gelecek gayrimüslimlere karşı savunmada ve onlara bekçilik yapmada çok büyük hizmetleri oldu. Bu tarihteki birlik ve beraberliğimizi tekrar gün yüzüne çıkarmak ve o vesile ile Türkiye’nin güzel bilgilerinden istifade etmek istiyoruz. Hem valimize hem de kıymetli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum”
Konuşmaların ardından Düzce Valisi Ali İhsan Su, Yemenli bakana bir tablo hediye etti. Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval da Vali İhsan Su’ya plaket takdim etti.

AHİLİK ETKİNLİKLERİNE KATILDI
Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval de valilik ziyaretinin ardından Düzce’de Anıtpark Meydanında kutlanan Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı.

Burada stantları gezerek ödül töreninde bazı esnafa plaket veren Bakan, daha sonra Düzce’de bazı eğitim kurumlarını ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval, Düzce Özel Leman Eğitim Kurumları, Saray Talebe Yurdu ve Doğanlı Köyü Erkek Hafızlık Kur’an Kursunu ziyaret etti.
Kaynak: İHA