Vali Bektaş'tan Emniyet Mensuplarına Uyarı

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde polis adaylarına hitap eden Vali Erdoğan Bektaş, anayasal kurallar çerçevesinde zor kullanma hakkının sadece poliste olduğunu ancak, polislerin de zor kullanma konusunda kişisel duygularını işlerine karıştırmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Vali Bektaş'tan Emniyet Mensuplarına Uyarı
Törene Vali Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Jandarma Komutanı Alb. Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Defterdar Yaşar Kısa, SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurul Üyesi Ömer Gülamoğlu ile çok sayıda davetli katıldı

Törende konuşma yapan Vali Bektaş, ülkelerin iç güvenliğinin ve iç huzurunun sağlanmasında emniyet teşkilatının vazgeçilmez kurumların başında yer aldığını belirterek, Türk milletinin bekası için emniyet teşkilatının malları ve canları pahasına görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini ifade etti.

Çağdaş toplumlarda polislik mesleğinin diğer mesleklere göre çok daha öne çıktığını aktaran Vali Bektaş, “Ülkeler, aralarında olan çeşitli hesaplarını o ülkelerin içlerine müdahale ederek, iç düzenlerini bozarak görmeye çalışıyor. Bu yüzden ülkelerin iç güvenliğinin, iç huzurunun sağlanması neredeyse ulusal savunma durumu haline geldi. Gelecekte varlığı en az tartışılacak olan kurum emniyet teşkilatı ve polislik mesleğidir. Polisimize her zaman bugünden daha fazla ihtiyacımız olacak. Sivil güvenlik teşkilatı olarak milletimizin bekası için buradaki öğrenci arkadaşlarımız vazgeçilmez bir göreve hazırlanıyor” dedi.

“İLLEGAL GURUPLARA YAPILAN MÜDAHALEYE KARŞI PROPAGANDA YAPILIYOR”
Polisin illegal guruplara karşı yaptığı müdahalelere karşı kara propagandalar yapıldığına dikkat çeken Vali Bektaş, “Hiç kimsenin başka birisine karşı güç kullanma yetkisi yoktur. Zor kullanma hakkı anayasal kurallar çerçevesinde üniforma giyen meslek mensuplarına tanınmıştır. Emniyet teşkilatı kendilerine kanunlar çerçevesinde verilen zor kullanma hakkını duygularını katarak değil, görev bilinciyle ve görevin gerektirdiği şekliyle yapmalıdır. Anayasal kurallar çerçevesinde emniyet teşkilatına verilen zor kullanma hakkının kişisel duygular katılarak kullanılmaması gerekiyor. Ayrıca zor kullanma durumunda ölçünün iyi ayarlanması gerekiyor” diye konuştu.

Polisin, illegal örgütlere karşı zor kullanmada sınırı mesleklerinde aştıkları zaman millet ve devlet olarak başlarına büyük dertlerin açıldığını belirten Vali Bektaş, “Polislik mesleği bir duygu mesleği değil akıl mesleğidir. Polisler, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç huzurunu sağlayan çarkların bir parçasıdır. Bu sebeple polislerimizin duygularını kontrol altına almayı bilmeleri mesleklerinin temel taşıdır. Zor kullanmanız gerekirken kullanmamanız da ciddi problemler doğurabilir. Kamu düzeni, kamu otoritesi adına birilerinin güç kullanması gerekir. Gerektiği zaman güç kullanmazsanız biz o zaman da kamu düzenini sağlayamayız” şeklinde konuştu.

“81 VİLAYETİ KUCAKLIYORUZ”
Kastamonu PMYO Müdürü Osman Turfan ise, genç polis adayları için eğitimin ne denli önemli olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Turfan, “Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen genç arkadaşlarımızı en iyi donanım içerisinde yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bu yıl yaklaşık olarak 250 polis memuru adayı eğitim görecek” dedi

Konuşmaların ardından Prof. Dr. İhsan Dal, polis adaylarına ilk dersi verdi. Eğitimlerde başarılı olan polis adayı öğrencilere başarı belgesinin verilmesinden sonra Vail Bektaş ve beraberindekiler, PMYO bahçesine yeni yapılan Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA