Şehit Anne Babası Hacca Gitti

14 Temmuz 2011 yılında Diyarbakır Silvan ilçesinde vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Komando Gökhan Kaplan’nın annesi Nevin Kaplan ve babası Ahmet Kaplan hac görevlerini yapmak için kutsal topraklara gitti.

Şehit Anne Babası Hacca Gitti
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinden kutsal topraklara gidecek 7 kişilik hacı kafilesi dualar eşliğinde kutsal topraklara hareket etti. Hacı adaylarının içinde şehit Gökhan Kaplan'ın anne ve babası da yer aldı. Hacı adayları Şarköy Çarşı Camii’nde düzenlenen törenle dualar eşliğinde kutsak topraklara uğurlandı.

Törene hacca gidecek olanların akrabaları ve yakınlarının yanı sıra Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muammer Erdem Evli,İlçe müftüsü Arif Yeşiloğlu,din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu ”Bu gün Şarköy’den 3 kadın 4 erkek toplam 7 kişilik kafilemizi uğurluyoruz. 22 Eylülde itibaren 40 gün sürecek olan bu kutsal göreve bu yıl Tekirdağ ilimizden bir kafile gidecek “dedi.

Haccın mübarek bir yolculuk olduğunu dile getiren Yeşiloğlu, “Hac, Allah’ın beş emrinden, İslam’ın beş şartından bir tanesidir. Hacı adaylarımız buradan hiçbir şey götürmeyecek,sadece niyetlerini,samimiyetlerini götürecekler. Orada kaldıkları süre içinde bu günlerin kıymetini bilmek için gayret edecekler. Peygamber efendimiz buyuruyor ‘Kim hac yaptığı günlerde bir günah işlemez, kötü söz söylemezse işte o Hacımız anasından doğduğu gün ki gibi tertemiz günahsız bir şekilde memleketine döner.’ Hacı adaylarımızın günah işlememeleri, kötü söz söylememeleri için yapması gereken tek şey var. Neyle karşılaşırlarsa karşılaşsınlar sabretmeyi bilen bu mükafata kavuşacak. Mevlam sizlere kolaylıklar versin İnşallah. Hacılarımız İnşallah bizler için, Şarköy’ümüz, memleketimiz, devletimiz, neslimiz için dua edecekler. Biz sizlerden dua bekliyoruz. Peygamber efendimizin kabri başına vardığınızda bizlerden selam iletmeyi unutmayın”dedi.

Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde Yeşiloğlu “Allah niyetinizi ve ibadetinizi kabul buyursun, tüm Müslümanlara bu yolculuğu nasip etsin,güle güle gidin güle ,güle gelin Allah yardımcınız olsun diyerek konuşmasına son verdi.

Törenin ardından hacı adayları dost ve yakınları ile tek tek helalaştı ve ardından kutsal topraklara hareket etmek üzere tören alanından ayrıldı

Kaynak: İHA