Okulda Dolabın Altında Kalarak Ölen Çocuk

Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulunda boş bir sınıfta dolabın altında kalarak nefessizlikten hayatını kaybeden Reşat Kino için anma töreni yapıldı.

Kino'nun hayatını kaybettiği okulun bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, sözlerine keşkelerle başlamak istemediğini, çünkü keşkelerin hiçbir telafisinin olmadığını söyledi.

Öğretmen ve velilerin, öğrencileri kontrol altına alma konusunda duyarlı davranmalarını isteyen Bahçıvancı, şöyle konuştu:

"Şüphesiz hiçbir anne-baba nasıl ki çocuğunun tırnağının kanamasını istemiyorsa hiçbir öğretmen de öğrencilerinin tırnağının kanamasını istemez. Çünkü hepimiz birer anne-babayız. Çocuklar bize emanettir. Çocuklarımızı, başka Reşatları kaybetmeyelim. 3 gündür bütün camia çok üzüldük. Ama üzüntümüz kar etmiyor. Geriye çocuğumuzu getirmiyor."

Daha sonra Bahçıvancı, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri Kino'nın sınıfında oturduğu sıraya güller bıraktı. O sırada öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

-"Dolapların duvara monte edilmesi lazım"

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise "Çocuğumuz, dolaptan herhalde bir materyal almaya çalışırken dolap üzerine yıkılıyor. İnşallah bu tür elim hadiseler bir daha yaşanmaz. Bunlarla ilgili gerekli tedbirleri alma konusunda talimat verdik" diyen Ermiş, dolapların mutlaka duvarlara monte edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu konuda ihmali olan var mı yok mu? Bunu belirlemek için Valiliğe yazı yazdık, milli eğitim müfettişlerinin görevlendirilmesi konusunda" diyen Ermiş, konuyla ilgili gerekli tahkikatın yapılacağını kaydetti.

Cumhuriyet İlköğretim Okulunda cuma günü bayrak töreninin ardından öğrenciler evlerine gitmiş ancak 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Reşat Kino eve gitmeyince ailesi merak ederek çocuğu aramaya başlamıştı. Okula giden baba, yetkililerle görüşmüş ve sınıflardan birinde devrilmiş dolabın altında küçük çocuğun cesedini bulmuştu.

Kaynak: AA