Kore Gazisi Savaştığı Toprakları Görmek İstiyor

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yaşayan Kore gazilerinden 84 yaşındaki İbrahim Öztürk, Kore’nin ardından şimdi de alzheimer hastalığıyla savaşıyor.

Kore Gazisi Savaştığı Toprakları Görmek İstiyor
Öztürk’ün ailesi, ülkeleri için savaştıkları Güney Kore’nin vefasızlığından dert yakınarak, Öztürk’ü savaştan sonra bir daha arayıp sormadıklarını dile getirdi.
1950 yılında Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) bünyesinde Türkiye’den Kore Savaşı'na katılan 5 bin askerden biri olan İbrahim Öztürk, son üç yıldır alzheimer hastalığıyla savaşıyor. Kore’yi ve Kore Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı Tahsin Yazıcı’yı unutamayan Öztürk’e, Şuhut'a bağlı Hallaç köyündeki evinde eşiyle oğlu Hasan Öztürk bakıyor. Savaş yıllarıyla ilgili çok az anısını hatırladığını dile getiren Öztürk, Türk taburu olarak Kore’de her gece istihkam kazdıklarını ve düşman askeriyle kahramanca savaştıklarını ifade etti.

Yakınlarının yardımıyla savaş yıllarını anlatan Öztürk, “Biz, Kore devletini korumak için savaştık, ancak onlar bizi unuttu artık. Savaştan sonra sadece bir madalya verdiler, bir daha arayıp sormadılar. O topraklar da 1 yıl kadar kaldık tabi ölmeden görmek isterim bir kez daha” dedi

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları için Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez tarafından araç tahsis edilen İbrahim Öztürk’ün sağlık nedenleri dolayısıyla törenlere katılamadığı, Muharip Gaziler Derneği Şuhut Şube Başkanı Eftar Arslan tarafından ziyaret edilerek ‘Kore Gazi’ rozeti takıldığı belirtildi

Gazi İbrahim Öztürk’ün eşi Ayşe Öztürk de, eşinin Kore Savaşına katıldığı yıllarda bir çok kez ölüm haberi geldiğini, eşi askerde olduğu için çalışarak çocuklarına bakmak zorunda kaldığını belirtti.

Gazinin oğlu Hasan Öztürk ise, Kore devletinin ilgisizliğinden yakınarak şunları söyledi: “Babam o devlet için savaştı, ancak Kore devleti babamı ne aradı ne sordu. Sağolsun gerek Şuhut Kaymakamı, gerek Belediye Başkanı sürekli ilgi ve alaka gösteriyorlar.”
Kaynak: İHA