Hatay Pmyo 2013-2014 Eğitim-öğretim Yılı Açılışı

Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gerektiğinde milleti için canını vermeye hazır bulunan polis teşkilatının demokratik ülkelerin olmazsa olmaz kurumlarının başında geldiğini söyledi.

''Toplumun barış ve huzur içinde yaşaması için polis teşkilatı ne kadar önemliyse, polisin iyi bir eğitimden geçmesi de bir o kadar önemklidir'' diyen Mardinli, şöyle devam etti:

''Türkiye demokratik çağdaş toplumlarda bulunması gereken tüm esasları yerine getiren bir ülkedir. Çağdaş bir devlette olması gereken insan hak ve özgürlükleri ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin temel savunucusu da polistir. Polis teşkilatının bu ilkeleri koruması ve devam ettirmesi için de çağdaş bir eğitimden geçmesi şarttır. Bunun yanında toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasında da toplum ve polis teşkilatının işbirliği içinde bulunması ve suçların oluşmadan önlenmesi çok önemlidir. Bu bağlamda hukukun üstünlüğüne inanan ve toplumun etik kurallarına bağlı bir polis teşkilatının varlığı, çağdaş bir toplum için kaçınılmazdır.''

PMYO Müdürü Cumali Aslancan ise toplumda yaşanan gelişmelerin yanında devlet, hukuk ve insan hakları gibi kavramların farklı boyutlar kazanmasıyla otoritenin sembolü olan polise karşı bakış tarzını değiştirdiğini ve polisten beklentileri arttırdığını kaydetti.

Türk Polis Teşkilatı'nın geliştirilmesi, süratli ve kaliteli bir hizmet verebilmesi ve halkın polise karşı bekletisinin değerlendirilmesine göre polisin yetiştirilmesine önem verdiklerini belirten Aslancan, polis memurlarının mesleğe ilk adımlarını attıkları PMYO'lardaki eğitimlerin etkili ve verimli olmasına dikkat ettiklerini belirtti.

Aslancan, kamu düzeni ve asayişin sağlanması için polisle halk arasında karşılıklı bir güven ve desteğin oluşmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.

Bu yıl 250 polis memuru adayının eğitim göreceği eğitim-öğretim yılı açılış töreni Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in ''Demokrasi ve Yönetişim'' adlı ilk dersiyle başlamış oldu.

Geçen yıl başarılı olan öğrencilere başarı belgesi verilen törene, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Kakil, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Hasan Polat, Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bazı kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve PMYO öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA