Erkek Öğrencilerden ‘diren Etek’ Eylemi

Antalya'da bir Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklanması iddiaları üzerine bazı erkek öğrenciler yasağı etek giyerek protesto etti.

Erkek Öğrencilerden ‘diren Etek’ Eylemi
‘Diren etek’ ismi verilen eylem renkli görüntüler oluşturdu.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki bir lisede, kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklandığı iddiası erkek öğrencileri de harekete geçirdi. Kız öğrencilerin etek eylemine erkek öğrencilerde destek verdi. 20 kişilik öğrenci grubu Kazım Özalp Caddesi’nde (Kapalı Yol) bir araya geldi. ‘Cinsiyetçi eğitime karşı mücadele et’ pankartı eşliğinde yürüyüşe geçen öğrenciler arasında bazı erkek öğrencilerin etek giydikleri dikkat çekti. Erkek öğrenciler çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Eylemlerine ‘Diren etek’ ismi veren öğrenciler basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

Geçen Gazi Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilere etek giymenin yasaklandığı iddia edilmişti. İddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirilmişti. Okul aile birliğinin de onayıyla bu yıl öğrencilerin gri pantolon, beyaz tişört olan okul forması giymelerine karar verilmişti.
Kaynak: İHA