3. Bodrum Türk Filmleri Haftası

3. Bodrum Türk Filmleri Haftası başladı.

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 5 gün sürecek etkinlikler kapsamında vizyona yeni giren ve girecek olan 18 film gösterilecek. Etkinliklere filmlerin yönetmenleri de katılacak.

Gecede Özcan Deniz'in 15 Kasım'da vizyona girecek olan "Su ve Ateş" filminin fragmanı gösterildi. Fragmanı vatandaşlarla birlikte izleyen Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sinema sektörünün hayat boyu devam eden bir iş olduğunu söyledi.

Kendi adına, içine sinen ilk filmini çektiğini söyleyebileceğini belirten Deniz,"İnşallah seyircide beğenir. Sadece kendi birikimimi en iyi yansıtabildiğim işlerden biri oldu. Bu anlamda içim rahat. İnşallah devamı gelecek" dedi.

Bodrum'un çok güzel bir plato olduğuna işaret eden Deniz, "Bodrum bence çok güzel bir plato, Hem tarihi hem çevresi çok zengin. Aynı zamanda bir şehir olarak da dünyada az emsali bulunan güzellikte bir yer. Eskisi gibi sadece yazlık mekan olmaktan çıktı artık. Yılın her ayı yaşanabilen güzel bir şehir haline geldi" diye konuştu.

Geceye katılan sanatçı Nuri Alço ise Bodrum'un bu tür etkinliklere sahip çıktığını ifade etti.

Sanatçı Mahmut Hekimoğlu da Türk filmlerinin sinemalarda yer bulamadığına değindi.

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin, 11 yönetmen ile yaklaşık 18 filmi seyircilerle buluşturacaklarını dile gtirdi.

Filmlerden dördünün ilk kez Bodrum'da tanıtılacağını anlatan Sezgin, gecede 15 Kasım'da gösterime girecek Ateş ve Su filminin fragmanının izletildiğini ve vatandaşların beğenisini kazandığını ifade etti.

Etkinlik, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde düzenlenen ve Özcan Deniz'in yönetmenliğini yaptığı Evim Sensin filminin gösterimi ile devam etti.

Kaynak: AA