Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Balaban Oldu

İzmit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan, Kırkpınar’ın da başpehlivanı olan Antalyalı İsmail Balaban oldu.

Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Balaban Oldu
Yaklaşık 400 pehlivanın katılımıyla binlerce vatandaşın heyecan içinde takip ettiği güreşlerde başpehlivanlık için 43 güreşçi mücadele etti. Büyük çekişme içinde geçen başpehlivanlık güreşinde finale Antalyalı İsmail Balaban ile Kocaeli’nden Ali Rıza Kaya kaldı. Kıran kırana geçen başpehlivanlık mücadelesini Kırkpınar’ın da başpehlivanı olan Balaban kazanarak altın kemerin sahibi oldu. Başpehlivanlık güreşlerini TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyon Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu da takip ettiler. Güreşleri Samandıra güreşlerinin Hanımağa’sı Tülay Orhan da izledi.

Başkan Doğan, ilk kez düzenledikleri güreşlere ilginin çok yüksek olduğunu belirterek” Amacımız Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşlerini geleneksel hale getirmektir. Yapılan organizasyon göstermiştir ki yapılan bu güreş Kırkpınar’dan sonra en büyük organizasyondur” dedi.

Kaynak: İHA