Müsiad Konya Şubesi Cuma Toplantılarında Ekonomi Değerlendirildi

MÜSİAD Konya Şubesi'nin cuma toplantılarında, güncel makro ekonomik gelişmeler değerlendirildi.

Türkiye Finans Hazine Müdürü Hakan Uzun, şube binasında yaptığı konuşmada, son dönemde ekonomik arenada beklenmeyen olaylarla karşılaştıklarını söyledi.

Sadece Türkiye ekonomisini değil global piyasaları da takip etmek gerektiğini belirten Uzun, finansman maliyetlerini çok iyi kavramak ve maliyetleri ona göre değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Türkiye Finans Hazine Müdürlüğü Ekonomisti Şakir Turan ise dünya ekonomisinde son dönemde gelişmekte olan ekonomilerin beklentiler kadar hızlı büyümediğini belirtti.

Gelişmekte olan ekonomilerin yavaşlıyor olmasının küresel ekonomi açısından ciddi risk oluşturduğunu anlatan Turan, döviz kurlarında yıl sonuna kadar dalgalanmalar yaşanabileceğini söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinde belirlediği 500 milyar dolar ihracat ve milli gelirde 25 bin dolara ulaşmak hedefinin ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Turan, "Burada tek kritik nokta büyümenin istikrarlı şekilde olmadığı yönündedir. Yüzde 4 yüzde 4,5 gibi büyüme rakamıyla biz, 2023'den önce bile 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşabiliyoruz" dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek de Türkiye ekonomisinin mayıs ayından bugüne farklı bir dönemece girdiğini söyledi.

Toplantı sonunda Şimşek, Uzun ve Turan'a günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: AA