Kızılcabölük’te Çınar-türk Anıtı

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Belediyesi, tarih sayfasına kayıtlı Türk Devletlerinin kurucuları ve savunucuları anısına düzenlediği ‘Çınar-Türk Anıtı’ ve ‘Çınar-Türk Parkını’ kullanıma açtı.

Kızılcabölük’te Çınar-türk Anıtı
Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, doğal, kültürel, sanatsal ve tarihi değerlere sahip olan Kızılcabölük’ün bir turizm beldesi olması için planladıkları çalışmalardan birisi olan ve turistlerin de ziyaret edebileceği noktalardan biri olarak değerlendirdikleri Çınar-Türk Parkı’nı tamamlayarak ziyarete açtıklarını söyledi.

Başkanı Uslu, “Tarih sayfasında uzun soluklu bir yola çıkan Türk Milleti, Ergenekon’dan çıkışından sonra takip ettiği rotasındaki konakladığı her subaşına bir çınar ağacı dikmiş, yerleşeceği her alanda bir çınar gölgesi aramıştır. Çınar, Türk’ün ağacıdır. Türk tarihinde çınar ağacı ayrı bir yer tutmuştur. Çınar ihtişamlı ve uzun ömürlü bir ağaçtır. Hep yıllara meydan okumuş, şahit olduğu olayları bir sır küpü gibi saklamıştır. O vakurlu duruşu ile maziyi istikbale bağlamış, insanlara sabırla yaşamayı öğretmiştir. Açtığı kollarıyla gölgesindekilere birlikte yaşamanın ve birbirine yararlı olmanın zevkini hissettirmiş, huzuru tattırmıştır” dedi.

Çınarın korunması için yaptıkları çalışmalar sırasında bu ana çeperden filizlenip büyüyen çınarların sayısının 16 olduğunu fark ettiklerini belirten Uslu, “Çınar ve 16 sayısı bizler için önemliydi. Çünkü çınar, Türk devletlerinin sembolüydü. 16 sayısı da Cumhurbaşkanlığı forsumuzda da yer alan 16 Türk Devletiyle eşleşiyordu. Çınarın olduğu bu alanı doğal yapısını bozmadan düzenledik. Yine meydanda dikili tarihi bir taşı ve çevresini koruyup tarih sayfasına kayıtlı Türk Devletlerinin kurucuları ve savunucuları anısına düzenledik” dedi.

Kaynak: İHA