Tarsus'ta Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi

Tarsus İlçe Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Servis Aracı İşletmeleri Odası üyelerine "Trafik Güvenliği" eğitimi verildi.

Trafik Denetleme Büro Amiri Davut Dönmez, Şoförler ve Otomobilciler Odası salonunda düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, eğitimin amacının kent içindeki trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu söyledi.

Özellikle öğrencileri taşıyan servis araçlarını kullanan sürücülerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Dönmez, "Tüm sürücülerin trafik kurallarına harfiyen riayet etmeleri gerekiyor. Hız arttıkça ölüm riski de arıyor" dedi.

Yakıt güvenliği konusuna da değinen Dönmez, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin akaryakıt. Yakıt içindeki solvent gibi maddeler facialara davetiye çıkarıyor. Araca uygun olmayan yakıt kesinlikle kullanılmamalıdır. Çevre ve egzoz kirliliği bronşit, nefes darlığına neden olmaktadır. Bu da ömrü azaltmaktadır. Yılda 500 bin kişi bu nedenden dolayı ölmektedir. Trafikte sorumluluk hepimizindir."

Seminere, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Adem Göçer, Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Tıraş ve sürücüler katıldı.

Kaynak: AA