Polisi Pompalı Tüfekle Tehdit Edince Öldürüldü

Bursa’da yunus ekiplerine pompalı tüfek doğrultup ‘önce hanginizi vurayım’ dedikten sonra polis tarafından vurularak öldüren şahsın, cezaevi firarisi eniştesini kaçırmak için bunu yaptığı belirlendi.

Polisi Pompalı Tüfekle Tehdit Edince Öldürüldü
29 yaşındaki 18 suçtan kaydı bulunan İsmail Dere'nin cenazesi adli tıp kurumundan alınarak toprağa verildi.


Edinilen bilgiye göre, olay merkez Osmangazi ilçesi Uludağ Yolu Alahırca Mahallesi Kireç Ocakları'nda meydana geldi. Dağ yolunda uygulama yapan yunus ekipleri, şüphelendikleri 16 CCR 53 plakalı otomobili durdurmak istedi. Otomobilin içinde bulunan şüpheliler, polisin dur ihtarına uymayarak kaçtı. Daha sonra durdurulan otomobilde İsmail Dere’nin cezaevi firarisi eniştesi M.M.K.'nın da olduğu 3 kişi otomobilden inerek ağaçlık alana doğru kaçmaya başladı.

2 motorlu timden oluşan 4 yunus polisi kaçan şahısları yakalamak isterken bu sırada otomobilde bulunan sabıkalı İsmail Dere eniştesini yakalatmamak için otomobilde bulunan pompalı tüfeği alarak aşağıya indi ve tüfeği polis ekiplerine doğrulttu.

“ÖNCE HANGİNİZİ VURAYIM”
Pompalı tüfekle polislerin üzerine yürüyen İsmail Dere'yi korkutmak isteyen timler önce havaya ateş açtı. Ancak Dere, "Önce hanginizden başlayayım lan" deyip mermiyi tüfeğin ağzına verince Polis Memuru 30 yaşındaki O.B. Dere'nin iki ayağına ateş etti. İsmail Dere yere düştüğü sırada göğsüne isabet eden 3. kurşunla ağır şekilde yaralandı. Polis otomobilden kaçmak isteyen aralarında İsmail Dere'nin eniştesi cezaevi firarisi M.M.K. ile otomobil sürücüsü olduğu öğrenilen F.A. ile B.P.ve B.Ş.'yi kovalamaca sonrası gözaltına aldı. Otomobilde bulunan Ş.G. isimli şahıs ise kaçarak ortalıktan kayboldu. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri ağır yaralı İsmail Dere'yi hayata döndürebilmek için uzun süre kalp masajı yapsa da Dere hayatını kaybetti. Dere'nin temmuz ayında cezaevinden tahliye edildiği ve geri dönüşüm işi ile uğraştığı öğrenildi.

3 DİNAMİT LOKUMU VE 2 ELEKTRİKLİ FÜNYE ELE GEÇİRİLDİ
Olay yeri inceleme ekiplerinin araçta yaptıkları incelemede 3 adet dinamit lokumu ve 2 adet elektrikli fünye ele geçirildi. Otomobilde bulunan dinamitlerin kime ait olduğu ve ne için otomobilde bulundurulduğunun araştırıldığı belirtildi. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Dere'nin otopsi yapılan cesedi Dağakça Köyü'nde toprağa verildi.

Polis, halen firarda olan bir kişiyi yakalamaya çalışıyor
Kaynak: İHA